Sigurnosna kamera na belom zidu

Sigurnosne stavke o kojima treba voditi računa pri organizaciji događaja

Prilikom organizacije događaja sa velikim brojem gostiju, kao što su rođendani, venčanja, žurke, poslovni i ostali veći događaji, važno je obezbediti prostor sigurnosnim sistemom. Organizator, pored osmišljavanja, pozivnica i ostalih detalja, mora da povede računa da se događaj odvije u bezbednim uslovima. 

Pre nego što krenete sa organizacijom, procenite sigurnosne rizike i budite svesni da se svaki događaj mora obezbediti na pravi način, nezavisno o kakvoj vrsti okupljanja se radi. U daljem tekstu pogledajte šta je najvažnije da vaš događaj prođe u najboljem redu i da budete sigurni da su gosti i objekat maksimalno obezbeđeni. 

Kako da događaj učinite bezbednim?

Pre nego što ste krenuli sa planovima o tome koga pozvati, kako ulepšati enterijer i osmisliti koncept dešavanja, razmišljajte o merama bezbednosti kao što je instalacija kvalitetnih kamera, zapošljavanje obezbeđenja, način identifikovanja gostiju, kao i kako da događaj ostane privatan. 

Kamere – najvažnija mera bezbednosti na događaju

Glavni cilj obezbeđenja pomoću kamera jeste da spreči potencijalnu pretnju. Ovim ćete moguće izazivače nevolja opomenuti da je pod lupom posmatrača. S napretkom tehnologije, kamere postaju sve pametnije i lakše za montiranje. Jedna od takvih kamera jeste bežična wifi kamera – jednostavna, praktična i inovativna. 

Postavljanjem kvalitetnog video nadzora, koji će biti vidljiv svima u prostoriji, činite da se gosti osećaju sigurnije i znaju da će im neko pomoći. Kamere nadgleda obezbeđenje i prati razvoj događaja. Kada se postave kamere, u hitnim slučajevima, reakcija i pomoć stići će mnogo brže. 

Obezbeđenje je neophodna bezbednosna stavka 

Neophodna mera bezbednosti jeste grupa jakih, stručnih i sposobnih lica, koji imaju iskustva kao čuvari događaja. Jednu grupu obezbeđenja treba postaviti na samom ulazu, u neposrednoj blizini od mesta dešavanja, gde bi se vršila identifikacija pozvanih gostiju.

Takođe, pripadnike obezbeđena možete postaviti i unutar događaja koji će da nadgledaju ili da vrše nadzor preko kamera (preko mobilnih uređaja ili u zasebnoj prostoriji). Na ovaj način ćete osigurati vaš prostor i goste od potencijalnih pretnji koje mogu da naruše zabavu. 

Obezbeđenje u uniformi na stepenicama

Registracija online – predlog za identifikaciju gostiju

Da biste bili sigurni da ljudi koji prisustvuju događaju pripadaju tu, morate ih na vreme identifikovati. Najlakši način da to uradite jeste preko društvenih mreža, sajta ili mejla, u zavisnosti šta najviše koristite kada organizujete događaje. Ako niste stručni u tome, najbolje je da unajmite profesionalnog organizatora koji će se pobrinuti da se događaj efikasno odigra.

Registracija treba da bude jednostavna i da sadrži osnovne podatke gostiju, jer će se ona važiti kao i lična karta. Možete svakog gosta pojedinačno kontaktirati mejlom i na taj način prikupiti podatke iz lične karte, koju će oni na samom ulazu na događaj pokazati za to zaduženom licu. Ovim ćete izbeći nepozvane goste koji bi mogli lažno da se predstave i izazovu nevolje. 

Imajte na umu potencijalnu sajber pretnju

Treba da imate na umu da, u eri digitalizacije, pretnje nisu samo fizičke. Kao organizator događaja, potrebno je da preduzmete određene korake kako biste zaštitili identitete i uređaje svojih gostiju. 

Kada se održavaju veliki privatni događaji, kao što su značajni korporativni događaji ili proslave uglednih, vrlo je moguće da postoje nepozvani koji bi želeli da imaju informacije o dešavanju. Za početak, neophodno je zaštiti wifi uslugu lozinkom u okviru objekta, koju možete unapred reći gostima prilikom registracije ili slanja mejla. 

Angažujte IT stručnjaka koji će imati zadatak da se uveri da nema zlonamernih sajber gostiju, kao i da zaštiti bežičnu wifi mrežu i uređaje koji su na nju povezani. 

Kada ste isplanirali sve bezbednosne mere koje smo vam predstavili, rešili ste osnovu orgazizacije uspešnog događaja. Bezbednost treba da bude na prvom mestu, da bi gosti mogli da se opuste i uživaju u sadržaju predstojeće zabave. Ukoliko ne osigurate prostor, rizikujete da događaj ne prođe u najboljem redu. Verujemo da ćete biti odgovrni i na vreme i uspešno obezbediti vaš objekat.

decor