Slatki sto ketering

Na šta obratiti pažnju prilikom odabira keteringa

Ketering je poslednjih godina postao veoma popularan način posluživanja hrane i sve se češće bira prilikom proslava svih vrsta. Suština keteringa je da se hrana koja se poslužuje sprema van objekta u koji se dostavlja, tako da se samo jednim pozivom dobija hrana po želji bez spremanja iste.

Za pripremu hrane svakako da je veoma bitno koje se posuđe koristi, pa je tako za pripremu ribe veoma značajno koristiti odgovarajući tiganj, kakav se može pronaći u moru odličnog posuđa, kakvi su Lupo proizvodi na primer. U nastavku teksta saznajte na šta se sve mora obratiti pažnja prilikom odabira keteringa.

Kvalitet proizvoda keteringa i higijena

Prilikom odabira keteringa vrlo je važno znati gde ga naručiti, kako bi kvalitet proizvoda od kojih se priprema hrana bio na zavidnom nivou. Iz tih razloga vodite računa gde i šta naručujete.

Takođe, imajte na umu da je i higijena prostora gde se priprema hrana vrlo značajna, stoga je idealno opredeliti se za onaj ketering sa kojim neko od vaših rođaka i prijatelja već ima iskustva, kako se ne biste neprijatno iznenadili.

Ako se samo jednom dogodilo da je neko od zvanica imao tegobe posle konzumiranja određenog keteringa  a da vi to znate, ne odlučujte se za njega, iako je možda povoljniji u odnosu na druge ili pruža neke druge pogodnosti koje niko drugi ne nudi.

Alergije – ograničavajući faktor prilikom izbora keteringa

Sigurno je da ne želite da neko od vaših gostiju dobije alergijski napad ili neku alergijsku reakciju na hranu, stoga birajte ketering koji će odgovarati na potrebe svih gostiju. Uglavnom su ljudi alergični na kikiriki, orah, med, mlečne proizvode itd.

Potrudite se da se u sklopu vašeg keteringa nalaze neke “čiste” namirnice koje će svi moći da jedu, bez bojazni. Najsigurnije je da osoblje koje će služiti bude dobro pripremljeno, da tačno zna šta koji kanape sadrži od hrane, kako bi svima mogli da nagoveste koji je sastav ukoliko ih neko pita.

Vreme proslave – ketering u vreme posta

Obratite pažnju na to u koje vreme u toku godine se odigrava događaj za koji naručujete ketering. Ketering usluga bi trebalo da bude usklađena sa povodom nekog skupa, sa periodom godine i potrebama zvanica, pa bi hrana trebalo da bude odgovarajuća.

Ukoliko proslava za koju birate ketering pada u toku posta, ne brinite. Postoji mnogo raznovrsnih ideja koje uopšte ne zaostaju za klasičnom ponudom. Riblji specijaliteti se takođe mogu ukusno pripremiti, ali i dekorisati. Na vama je samo da iz šarenolike ponude izaberete ono što vam se najviše dopada i što vam najviše odgovara.

Mislite i o tome ko je sve na spisku zvanica. Ukoliko je neko od gostiju muslimanske vere, hranu bi trebalo uskladiti sa njegovim potrebama, te imati na umu da oni ne jedu prasetinu, već da imaju poseban režim ishrane i u skladu sa tim opredeliti se za odgovarajući ketering.

U većini slučajeva, kada kažete termin za koji vam je ketering potreban, nagovestiće vam da je u to vreme post, te da bi trebalo da mislite i o ljudima koji možda poste, ali za svaki slučaj vi sami proverite da li vašu proslavu obuhvata post.

Poslastice na poslužavniku

Slatko ketering posluženje – za svakoga po nešto

Zavisno od doba godine, odnosno sezonskog voća, kao i od prilike za koju naručujete ketering – odlučićete se za drugačiji dezert. Proslave ne mogu proći bez poslastica, a ono što pristaje svakom godišnjem dobu, a definitivno i mnogima sa različitim ukusom je čokoladni dezert.

Pobrinite se za to da slatko posluženje obavezno sadrži neki čokoladni kolačić, kako bi svi oni koji ne vole voćne poslastice, mogli da se zaslade. Krofne su danas sve popularnije, pa ni sa ovim dezertom ne možete pogrešiti, a sigurno je da će se gosti oduševiti ovom prekrasnom poslasticom, punjenom ili čokoladom ili voćnim filom.

Uvek birajte i neki voćni dezert na meniju, jer mnogi ne jedu čokoladu, a neko možda i posti. Neka u sklopu slatkog ketering posluženja uvek bude nekih osnovnih ukusa, ali i nekih novih aroma, koje ne mogu baš uvek i svugde da se probaju.

Zdravo posluženje za vegane i vegeterijance

Bez obzira na to koji je povod okupljanja, mislite o tome da će neko od zvanica možda biti na posebnom režimu ishrane, ili će biti vegeterijanac ili vegan. Kako niko ne bi ostao gladan, pobrinite se za to da svako može da dobije hranu po ukusu.

Makrobiotika je meni baziran na svežem povrću i voću pre svega, ali i pripremljenim jelima. I u slučaju kada sigurno znate da će neko od vaših gostiju biti na posebnoj ishrani i onda kada to ne znate, možete se opredeliti za ketering koji će vam ponuditi kanapee sa tofu sirom na primer. Takođe, ono sa čim ne možete pogrešiti su obrok salate.

Bilo da birate ketering za svadbu, slavu, rođendan ili je povod neke druge vrste, ono sa čim ne smete da omanete je hrana, pa se možete opredeliti za različiti tip keteringa prema vrsti događaja.

Ne želite da neko ode sa vašeg slavlja gladan i sa pričom i sećanjem da je hrana bila loša ili neraznovrsna, zato se posvetiti organizaciji bilo kog događaja tako što ćete pažljivo napraviti plan šta vaš ketering mora da sadrži, a šta bi bilo poželjno i nema sumnje da ćete oduševiti svoje goste raspodijom najrazličitijih ukusa.

decor