Proslave koje ne mogu proći bez poslastica

Niko nije imun na ukusne dezerte. Oni koji su upakovani na specifičan način posebno nas mame da ih otvorimo i s uživanjem probamo. Razni ukusi, oblici, veličine, boje svakoj poslastici daju na jedinstvenosti. Mnogi ljudi će pre izabrati poslastice umesto hrane, jer ne da se samo brže pojedu i daju osećaj trenutne sitosti, već i podstiču hormon sreće i zadovoljstva.

Neminovno je da su poslastice kao deo slatkog stola nezaobilazne na mnogim dešavanjima, a u nekim slučajevima mogu predstavljati i kompletno posluženje. U nastavku pročitajte koje su to proslave na kojima možete uživati u slatkišima.

Zašto su poslastice nezaobilazni deo svake proslave?

Slavlja koja prati muzika, zanimljiv program i piće zvanicama su posebno omiljena. Ali ono o čemu se priča i nakon okupljanja u velikom broju slučajeva nisu samo odevni predmeti i mesto gde se događaj održao već i poslastice koje su se služile. Zato je jako bitna organizacija keteringa.

Lajt motiv svakog event-a je vreme kada se iznosi torta okružena raznim kolačima. Njeno pojavljivanje često prati muzika i posebna svetla, tako da torta neminovno ima glavnu ulogu svake proslave, dok hrana igra sporednu ulogu.

Slatkiši uglavnom uvek simbolizuju radost, sreću, polet. Upravo zbog toga su poslastice neizostavan element svakog događaja. Sve mane koje slatkiši imaju se potiru zbog njihovih brojnih prednosti.

Torte kao simbol rođendana

Običaj duvanja svećica na torti postao je tradicija svih naroda. Ovaj običaj datira još iz davnina i danas je gotovo nezamislivo slaviti rođendan bez rođendanske torte sa svećicama u broju godina koji se puni. Za one malo praktičnije postoje i svećice u obliku broja. Razni oblici torta doprinose da baš vaš rođendan bude onaj koji će se prepričavati i čija će slika torte kružiti društvenim mrežama.

Prvi i osamnaesti rođendani su oni rođendani za koji se tradicionalno pravi velika proslava, pa pored torte savetuje se da imate i takozvani slatki sto, koji je nalik švedskom stolu ali za sladokusce. Tu bi trebalo da se nađu čokoladni i voćni mafini, šareni cupcakes-i i cake pops-i sa keksom. Pored toga što su savršenog ukusa, oni su i jako dekorativni, pa pored slatkog stola, niko neće želeti nešto slane hrane.

Rođendanska torta

Slavska trpeza uz sitne kolače

Krsna slava jedne porodice predstavlja proslavu svetitelja koji zastupa vašu porodicu pred Bogom. Pored ikone, sveće, žita i vina, proslava slave obuhvata i celokupnu slavsku trpezu. Ona uključuje pored pića, hranu i poslastice, posne ili mrsne, u zavisnosti da li je vreme posta i na koji dan se slava slavi.

Međutim, ono čemu se svi raduju, a posebno najmlađi je trenutak kada se iznose torte i kolači. Takozvani sitni kolači su poslednje što se iznosi na slavski sto, ali ne i najmanje bitno. Domaćica upravo pravljenju njih posveti najviše pažnje kako bi bili i ukusni i lepog izgleda. Šarenilo koje krase tacne sa dezertom, samo je jedan od razloga zašto gosti uvek pre biraju poslastice umesto hrane.

Mladenačka torta – zvezda svake svadbe

Svadbene torte služe kako bi ozvaničile početak slatkog i lepog života u dvoje. Ulazak svadbene torte u salu u kojoj se slavi venčanje obuhvata more dodatne organizacije. Poseban sto za tortu, specijalna muzika, svetla i reflektori na zvezdi trpeze, tortu čine posebnim gostom svake svadbe.

Kako se svi vesele na podijumu za igru kada se služi hrana i prosto “nemaju vremena” za jelo, momenat kada se pojavi torta sa svojom “bandom” drugih torti raznih oblika i ukusa, svi će stati, ispratiti i aplaudirati ulasku zvezde na događaj.

Još neki događaji na kojima je postojanje poslastica veoma značajno

Kada je u pitanju organizovanje seminara ili poslovne konferencije treba imati u vidu mnoge aspekte. Pored pauze za kafu, pauza za ručak je jako bitna jer treba da bude u skladu sa apetitom gostiju. Ono što znatno utiče na raspoloženje i koncentraciju učesnika koja je ključna za seminare i konferencije je sam izbor poslastica.

Mafini, sitni kolači, korpice punjene čokoladom i voćem, čokoladna fontana ili sve prisutnije krofne raznih ukusa mogu krasiti vašu trpezu. Gosti će se vratiti nasmejaniji i zadovoljniji nakon pauze za ručak, jer su imali priliku da uživaju u dezertu koji je kao sa slike.

Ukoliko ne znate kako da izaberete, šta da izaberete, ukoliko nemate vremena ili prosto niste spretni u pravljenju poslastica, najbolje je unajmiti nekoga da to uradi umesto vas. Stručnjaci za dezerte će znati i šta i koliko čega treba biti na vašem događaju.

Postoje agencije koje vam mogu biti od pomoći kada je sama oranizacija posebnih događaja u pitanju. Ako vam zatreba profesionalnost, brzina i ukus o kojem će se prepričavati, kontaktirajte nas, a mi ćemo učiniti da vam svaki događaj prođe glatko i slatko.

decor