Ideje za slatki sto na dešavanjima

Organizacija svakog bitnog događaja je veoma kompleksna, iako se na prvi pogled možda ne čini tako. Potrebno je izabrati prostor za određeno dešavanje, napraviti spisak zvanica, pobrinuti se za muziku, a veoma bitan deo organizacije predstavlja i ketering.

Kada je u pitanju ketering, izbora je mnogo, od tradicionalnih predjela i glavnih jela do egzotičnih specijaliteta. Ipak, najviše pažnje uvek privuče dezert, ili sto sa poslasticama koje predstavljaju završni deo menija. U nastavku teksta vam dajemo nekoliko predloga kako bi vaš slatki sto na događaju oduševio sve prisutne.

Kapkejk

Klasičan dezert – tematska torta

To šta je povod vaše poslave u velikoj meri može odrediti i to kakav će biti dezert. Ukoliko je na primer povod događaja proslava godišnjice rada firme, možete se odlučiti za klasičan, ali odličan, vid dezerta, a to je – torta.

Torta kojom ćete služiti goste može biti ukrašena fondanom koji će sadržati logo firme, čestitke za godišnjicu, ili nešto treće po vašoj želji i ukusu. Torta može biti napravljena i u nekom specifičnom obliku, na primer u obliku automobila ako je to nešto čime se vaša firma bavi, ili torbice ukoliko je to vaša delatnost.

Ukoliko se odlučite na to da uzmete tortu kao dezert, pobrinite se da imate još jednu (ova može biti i bez aktraktivne dekoracije), ili da vaša glavna torta bude podeljena na dva ukusa, jer nikad ne znate da li je neko možda alergičan na orahe ili neki drugi sastojak, ili na primer nije ljubitelj voćnih torti. Minimalna mogućnost izbora bi trebalo da postoji.

Čest izbor – sitni kolači

Sitni kolači su čest izbor dezerta, a postoji i dovoljno razloga zbog čega je to tako. Pre svega, praktično je, jer niko nije zadužen za to da seče kolače i služi ih u tanjirima. Jednostavno svaki gost uzima ono što mu se dopada.

Druga prednost jeste velika mogućnost izbora, jer se obično uzima bar pet vrsta sitnih kolača. U zavisnosti od toga gde poručujete slatkiše, možete se odlučiti za standardnu ponudu sitnih kolača određene poslastičarnice, a možete i odabrati i samo one koji vam se baš dopadaju.

Možete birati i između mrsnih i posnih kolača, ukoliko se vaš događaj pada u vreme posta pa želite da ispoštujete goste koji su veći vernici. Najbolje je da izaberete od svega po nešto. Neka se za vašim slatkim stolom nađu i čokoladni i voćni kolačići, posni i mrsni, a možete ubaciti i neke zdravije i niskokalorične varijante.

Nešto drugačije – čokoladna fontana

Ukoliko želite da se o vašoj proslavi priča dugo nakon iste, atraktivan vid dezerta je odličan metod za to. Sigurno ste u serijama i filmovima viđali atraktivne fontane sa čokoladom, koje su vam i preko ekrana izgledale preukusno. Zašto istu ne biste imali na svojoj proslavi?

Čokoladna fontana je apsolutni hit u svetu, a i kod nas. Fontana sa ukusnom belgijskom čokoladom u kombinaciji sa svežim voćem na štapiću, piškotama ili nečim trećim sigurno će oduševiti sve vaše zvanice.

Ovaj vid dezerta je idealan izbor za sve vidove proslava, počevši od proslava firme pa do dečijih rođendana, ali i svadbi. Možete izabrati i crnu, belu ili mlečnu čokoladu, u zavisnosti od toga šta preferirate.

Čokoladna fontana je izuzetno atraktivna, ali i fotogenična, pa nema sumnje da će mnogi gosti želeti da je uslikaju i da će ona, kao i celokupna proslava, osvanuti na društvenim mrežama.

Najukusniji slatkiši na jednom stolu

Zašto izabrati samo jednu poslasticu, kada se možete odlučiti za više njih? Švedski sto nije opcija samo kada su u pitanju slani specijaliteti, možete napraviti veoma zanimljiv švedski sto i za sladokusce.

Neka se tu nađu čokoladni mafini, kao i šareni cupcakes-i različitih ukusa. Cake popsi sa mlevenim keksom i čokoladom su takođe veoma atraktivan, a ujedno i preukusan vid dezerta.

Veoma zanimlljive su i čokoladne korpice, punjene kremom i voćem. Uživaćete u kombinaciji hrskave čokolade, sočnog krema i svežeg voća. Svom stolu možete dodati i dezerte u čaši, kao i sve popularnije krofne. Krofne možete servirat na ovalu, a možete i poručiti krofne spakovane tako da imaju formu torte na tri sprata.

Ne zaboravite na one koji preferiraju zdrav način ishrane, ali i one koji vole osvežavajuće dezerte. Obezbedite i određenu količinu voća, koje može biti u formi atraktivnih voćnih kupova.

Postoje određeni detalji na koje treba obratiti pažnju pri organizovanju korporativne proslave, a slatki sto je svakako jedan od njih. Posvetite mu dovoljno vremena jer će možda baš to biti ono što će vašu proslavu izdvojiti od ostalih. Evento tim je uvek tu za vas da vam pomogne oko organizacije keteringa, ali i ostatka događaja.

decor