Čaše sa alkoholom na proslavi

Kako proslaviti rođenje deteta sa stilom?

Rođenje deteta definitivno je jedno od najvažnijih događaja u životu, pa se podrazumeva da ga treba i obeležiti – sa stilom. Obeležavanje rođenja deteta mnogim roditeljima predstavlja stresno iskustvo, pa im ne ostaje u najlepšim sećanjima, umesto onoga što treba da bude – najsrećniji događaj, koji se pamti po divnim trenucima podeljenim sa najbližim prijateljima i porodicom.

Stres oko obeležavanja rođenja deteta počinje već sa pitanjem “kako proslaviti rođenje deteta?”, na koje mnogi ne znaju da odgovore, a ne završava se sve do povratka kući sa proslave. Kako biste izbegli prekomerni stres, olakšaćemo vam i napisati savete za obeležavanje rođenja deteta!

Dekoracija na stolu

Rođenje deteta obeležite proslavom sa najbližima

Proslava je vrlo poželjna – njom se daje poseban svečani pečat ovom, Vama značajnom, trenutku. Sve najlepše emocije još više se dobijaju na značaju kada se podele sa najbližima. Porodica i prijatelji, oni koji su sa Vama bili u svim važnim životnim trenucima, treba da budu i gosti na proslavi rođenja deteta.

Neki vole da porodičnu proslavu odvoje od one sa prijateljima, što je dobrodošla ideja. Nekada je lakše organizovati dve proslave (jednu za porodicu, jednu za prijatelje), nego jednu na kojoj bi se obe grupe divno provele.

Ono što savetujemo je da ne preterujete prilikom pravljenja spiska sa zvanicama – na proslavi treba da budu prisutni isključivo najbliži. Intiman događaj kao što je rođenje bebe zaslužuje malu proslavu, ispunjenu pozitivnom energijom i ljubavlju. Za proslavu možete, ali ne morate, poslati pozivnice.

Obično se sa pozivnicima ostvaruje elegantan dojam i asocira na vrlo svečanu proslavu na koju pozivate. Zato, ako planirate proslavu elegantnog tipa, razmislite da u organizaciju uvrstite i osmišljavanje i slanje pozivnica.

Odaberite prostor u skladu sa tipom proslave za rođenje deteta koju želite da priredite

Jasno je da, ako želite da priredite žurku za rođenje deteta, treba da odaberete i prostor odličan za žurke. Isto tako, ako imate nameru da priredite elegantnu večeru – takav je i ambijent koji vam je potreba

Tip proslave odaberite prema zvanicama, pa tako i prostor za proslavu – ako ne planirate da porodičnu proslavu odvojite od one sa prijateljima, jasno je da ne možete slaviti u klubu ili kafani u koje izlaze mladi. Dobro razmislite o svim opcijama i birajte pažljivo.

Savetujemo da, ako se opredelite za žurku, obavezno odaberete mesto na kome znate da ćete imati dovoljno prostora i dobru uslugu. Zato se dobro raspitajte ako već ne znate savršeno mesto za ovo, a pred proslavu, prilikom rezervacije, naglasite šta slavite i navedite svoje želje, kao što je ostavljanje viška prostora Vašem stolu ili bilo šta što smatrate da bi poboljšalo kvalitet Vaše proslave.

Naravno, ovaj srećan trenutak možete obeležiti i kod kuće – ako ste spremni za raspramanje i pospremanje nakon proslave. Ipak, ako planirate svečanu večeru ili ručak u krugu najbližih, ovo je možda i najbolje rešenje, a pored toliko ketering službi i restorana koji dostavljaju hranu – ako ne želite, nema ni potrebe da sami spremate obrok.

Muzika je važan element svake proslave za rođenje deteta

Muzika je izuzetno bitna za atmosferu na proslavi. S obzirom da je rođenje deteta izuzetno srećan trenutak, jasno je da takva treba da bude i muzika – vesela i puna radosti i dobre energije.

Ipak, ako ste se odlučili za elegantan ručak ili večeru kod kuće, muziku prilagodite tome – ona onda treba samo da upotpuni atmosferu i bude dovoljno utišana kako biste mogli da čujete jedni druge. S druge strane, ako je reč o žurci – muzika će verovatno već biti organizovana na mestu za koje ste se odlučili, pa nećete sami morate da brinete o tome.

Hrana i piće na proslavi za rođenje bebe

Obeležavanje važnog trenutka kao što je rođenje bebe podrazumeva i to da, sa posebnom pažnjom, mislite na hranu i piće koju ćete uvrstiti na svojoj proslavi. Primetili smo da mladi roditelji naročito često prilikom organizacije proslave za prijatelje, posebno kada je reč o slavlju u klubu ili kafani, hranu potpuno isključe iz proslave.

Savetujemo da ovo nikako ne radite! Naravno, ako se opredelite za proslavu u klubu u kome se ne jede, ne možete ni to da radite. Zato birajte mesta na kojima je hrana deo standardne ponude – ona su obično i elegantnija, a upravo ovako ćete obeležiti rođenje bebe sa stilom!

Kada je reč o piću, obezbedite bezalkoholne, ali i alkoholne napitke. Savetujemo da u “meni” uključite i šampanjac koji je namenjen upravo retkim prilikama i svečanostima.

Običaji za rođenje deteta

Tradicija i običaji posebni su i drugačiji za svaki region i zemlju posebno, pa svako i važan događaj kao što je rođenje deteta obeležava na svoj način. Tako je na našim prostorima tradicija da po rođenju deteta, prijatelji muškarcu cepaju košulju, a za one kod kojih delovi košulje ostanu, veruje se da će sledeći dobiti prinovu.

Običaji za rođenje deteta, kao što je cepanje muške košulje, mogu se uključiti u proslavu, ali ne moraju – na vama je da odaberete. Puno je običaja koji možete praktikovati, ali je ovaj definitivno najpoznatiji. Takođe, razne sadržaje koji proslavu čine atraktivnijom, po želji možete uključiti u svoju proslavu.

Ovo su samo osnovni saveti koje vam možemo dati za proslavu rođenja bebe, a kako bismo bili precizniji i u potpunosti odgovorili na sva vaša pitanja, moramo da vas upoznamo – tako ćemo moći da Vam damo najbolje savete, potpuno prilagođene vama i vašim željama.

Celu organizaciju možete u potpunosti prepustiti Evetno timu – mi se organizacijom proslava profesionalno bavimo. Ne samo da ćemo ovo uraditi najbolje što možemo, već ćemo uživati u svakom trenutku organizacije, zahvalni što ovako značajne momente delite sa nama!

decor