Proslava uz šampanjac

Sadržaj koji će Vašu proslavu učiniti atraktivnijom

Proslave su tu da obeleže lepe trenutke, rođenja, privatne, ali i poslovne uspehe. Kako je svaki povod posebna priča za sebe, uvek težimo da i njegovo obeležavanje bude originalno i drugačije, tako da dugo ostane urezano u pamćenju svih prisutnih.

Brojni su načini da prevaziđete šablone i učinite vaš događaj jedinstvenim, a sve što vam treba je malo kreativnosti, mnogo pozitivnog raspoloženja i ljudi koji će sa vama podeliti sreću.

Šest originalnih predloga za lepšu proslavu

Kako biste učinili vašu proslavu atraktivnijom, predlažemo neke od sledećih sadržaja koji su uvek zapaženi.

#1 Tabla želja i čestitki – sve lepe poruke na jednom mestu

Pokušajte da obezbedite jednu tablu za pisanje u prostoriji gde se proslava održava. Nagovestite gostima da će svoje čestitke moći da napišu na ovoj tabli, a klasične papirne ovaj put zaobiđite. Biće vrlo zanimljivo videti sve poruke vaših prijatelja na jednom mestu, a ovu tablu nakon uspešno organizovane proslave možete smestiti na neko vidljivo mesto u svom domu, tako da vas uvek podseća na pozitivne ljude kojima ste okruženi.

Ove table su dostupne u svim većim knjižarama, a možete ih pronaći u raznim bojama i dezenima. Procenite koliko je prostora potrebno za pisanje u skladu sa brojem zvanica, pa se time vodite i prilikom biranja veličine table.

Pod ovim tablama ne podrazumevamo samo one klasične, školske. Podrazumeva se da možete naći i elegantnije modele i dezene koji će se lako uklopiti u svaki ambijent.

#2 Photobooth – ovekovečite proslavu na poseban način

Iznajmljivanje profesionalnih fotografa je dobilo zabavniju alternativu. Sigurno ste viđali na proslavama kabine za fotografisanje koje su prava atrakcija na događajima neformalnog tipa. Maske i animacije će brzo podići atmosferu, a biće podjednako zanimljive i deci i odraslima.

Photobooth možete iznajmiti u nekoliko različitih varijanti. U skladu sa vašim ambijentom izaberite zatvorenu kabinu za fotografisanje, otvoren prostor ili ogledalo sa animacijama. Svaka opcija garantuje odličan provod i neverovatno zabavne uspomene na proslavu.

#3 Napravite filmsku atmosferu – nabavite lampione želja

Puštanje lampiona u nebo se nekad koristilo kao vojna signalizacija, a danas simbolizuje ljubav, veru i nadu. U nekim delovima sveta se veruje da svaki lampion koji odleti u nebo ostvaruje po jednu želju svog vlasnika, dok postoje i verovanja da se na ovaj način rešavaju mnogi problemi koji bivaju odnoseni zajedno sa lampionom.

Ukoliko pravite proslavu na otvorenom, učinite atmosferu posebnom tako što ćete pozvati goste da zapale po jedan lampion. Ako svako pri puštanju izgovori svoju želju ili poruku, proslava će imati još veću težinu.

#4 Popularne tematske večeri

Koji god povod da je u pitanju, uvek možete organizovati tematsku proslavu. Ovo ne podrazumeva klasičan maskenbal gde svako bira svoju masku. Organizatori su ti koji treba da odrede temu večeri i nagoveste gostima da je poželjan odgovarajući dres kod ili neka druga sitnica u skladu sa temom.

Najzanimljivije su teme koje nas vraćaju u neka lepa, prošla vremena. U skladu sa tim možete u sopstvenoj režiji organizovati korzo, nekada najpopularniji vid zabave ili veče starih rok hitova koji su potisnuti pod naletom novih muzičkih trendova. Poželjno je da i ambijent bude u skladu sa temom, što će pojačati doživljaj kod svih prisutnih. Mogućnosti su bezbrojne, a provod je zagarantovan.

#5 Konsultujte stručnjake koji će vam dati nove ideje

Saradnja sa agencijom za organizaciju događaja je odlično rešenje za sve tipove proslava, pogotvo ukoliko nemate vremena da se sami bavite svim sitnicama. Na vama je samo da izaberete prostor, a sve ostalo je u rukama profesionalaca koji umesto vas organizuju proslavu do najsitnijeg detalja.

Prostori specijalizovani za razne vrsteproslava su opremljeni modernim enterijerom, menijem i programom, pa vas na taj način oslobađaju velikog dela obaveza i garantuju uživanje i domaćinima i gostima večeri.

#6 Dekoracija je bitna

Detalji ostavljaju najjači utisak, pa osim za posluženje, pobrinite se i za dekoraciju. Dovoljno je da veštačke trake i ukrase zamenite uredno dekorisanim prirodnim cvećem. Rasporedite ga tako da ne oduzima previše prostora, a nijanse ne moraju striktno da se uklapaju u boje ostatka ambijenta. Ipak govorimo o cveću koje je samo od sebe lako uklopivo u bilo koji prostor.

Osvetljenje je vrlo bitan faktor za atmosferu, pa se potrudite da ga prilagodite tipu proslave i raspoloženju koje želite da vlada te večeri. I najjednostavnija hrana koju poslužite može izgledati vrlo bogato u zavisnosti od načina na koji se servira, pa se potrudite da obezbedite kvalitetan i zanimljiv ketering.

Proslave se uvek vezuju za pozitivne emocije, srećne ljude i zadovoljne goste, bez obzira na to kojim povodom se organizuju. To svakako ne znači da ne treba da se pobrinete za detalje koji će baš vašu proslavu učiniti atraktivnim i pružiti posebnu dimenziju događaju koji proslavljate. Dovoljno je da primenite samo jedan od saveta koje smo pružili i da celo veče dobije potpuno novu atmosferu.

decor