Kako organizovati zanimljiv dečiji rođendan?

Približava se rođendan vašem detetu a vi niste sigurni na koji način da ga iznenadite i organizujete mu proslavu?

Gde ga proslaviti, koliko gostiju zvati, šta od hrane spremati i kako sve postići u što kraćem roku pitanja su koja muče svakog organizatora iznenađenja. Pošto znamo koliko je svakom roditelju rođendan njihovog deteta bitan događaj, odlučili smo da vam damo nekoliko saveta i pomognemo u organizaciji ovog prelepog dana.

Ukoliko želite da saznate nešto o načinima organizacije ovakvog događaja, pročitajte naš tekst do kraja.

#1 Kupovina poklona za mališana – pokloni prvi na spisku

Uvek se odlučujemo između praktičnih i zanimljivih stvari kada biramo poklone za svoju decu. Ako se odlučite za ozbiljniji poklon, dečiji bademantil je praktičan komad odeće koji će mu mnogo koristiti, te je kao takav savršeno iznenađenje. Mališani će se uvek obradovati novoj odeći, posebno devojčice kojima su modni saveti naših poznatih influenserki uvek zanimljivi za praćenje.

Ima toliko mnogo opcija za kupovinu poklona za decu, da je, ukoliko ne znamo šta konkretno mališan želi ili šta mu treba, veoma teško odabrati. Ukoliko ipak želite da svom detetu nabavite nešto zanimljivo, možete ispratiti koje igrice voli da igra, koje filmove i serije gleda i, u globalu, kakva su mu interesovanja.

Na osnovu sveukupnog znanja, odlučite se za najbolji poklon koji je vaše dete ikada dobilo. Sada, kada ste razmislili o tome šta vaš mališan želi da dobije za svoj rođendan, možete preći na obavljanje narednih zadataka.

#2 Piće i hrana – kakvo treba da bude posluženje na proslavi vašeg deteta

Mnogo roditelja se odluči na poručivanje keteringa za rođendan svoje dece, kako se ne bi dodatno opterećivali spremanjem u toku organizacije i oduzimali sebi vreme od nečeg korisnijeg. Doduše, kreativne ideje za ketering za dečije rođendane umeju zaista da oduševe mališane i obrok učine mnogo zanimljivijim.

Profesionalci kojima je posao da prave baš jela za dečije rođendane, znaće šta tačno treba da posluže i šta deca vole. Od pića je najbolja opcija nabaviti mnogo različitih sokova za koje znate da vaše dete i njegovo društvo vole. 

Pored glavnog jela i torte, možete nabaviti omiljene grickalice mališana, koje će usputno grickati dok se zabavljaju. Za hranu i piće bi praktičnije bilo da koristite papirne tanjire i čaše kako nakon proslave rođendana ne biste morali da čistite veliku količinu posuđa.

#3 Torta – nezaobilazna poslastica na rođendanima

Rođendan spada u proslave koje ne mogu proći bez poslastica. Među poslasticama koje su neizostavne na ovakvoj vrsti slavlja nalazi se, naravno, rođendanska torta. 

Ukoliko ste vešti u pravljenju poslastica i imate želju da umetnik za ovaj važan događaj budete baš vi, možete da pokušate samostalno da napravite rođendansku tortu svom detetu. Međutim, ukoliko imate neke konkretnije prohteve i ako biste ipak želeli da to pravljenje torte prepustite nekom profesionalcu, raspitajte se o dobrim poslastičarnicama i odlučite se za najbolju. 

Pre toga se, u dogovoru sa svojim detetom, odlučite za oblik torte, kao i za ukus koji ono najviše voli. Ako ipak želite da ga iznenadite, možete bez njegovog znanja poručiti tortu oblika njegovog omiljenog lika iz crtaća ili serije.

#4 Animacija dece – unapred osmislite zabavu

Ovo je takođe tačka koju možete kompletno sami osmisliti ili je prepustiti nekom profesionalcu koji će sve odraditi umesto vas. Ukoliko već imate ideju kakvu vrstu zabave voli vaš mališan i njegovi drugari, te znate kako da osmislite svaki momenat koji bi im bio zanimljiv, možete da se okušate u poslu organizatora i animatora. 

S druge strane, ako ipak želite da budete maksimalno sigurni u to da će sve da prođe savršeno, možete unajmiti nekog animatora koji je profesionalac u svom poslu. Dečiji animatori tačno znaju šta deca vole i čemu se najviše raduju, te se ne morate brinuti oko toga da li će im se svideti konkretna igra. 

#5 Fotograf – unajmite osobu koja će fotografisati najlepše uspomene

Svaka proslava rođendana vašeg deteta treba da ostane zauvek zapamćena. Zato je unajmljivanje fotografa savršeno rešenje kako vi ne biste morali sve vreme da idete oko dece i pokušavate da uhvatite savršen momenat. Oni će mnogo bolje znati kako da dođu do savršenog ugla i kako da naprave dobre slike iako su deca neprestano u pokretu.

Fotograf će doći opremljen, sa profesionalnim fotoaparatom, a nakon same proslave ćete dobiti prelepe fotografije koje će biti izeditovane i spremne za štampu. Vaše je samo da se opustite, da uživate sa svojim prijateljima na rođendanu i posmatrate kako mališani uživaju.

Ovo su bili saveti za organizaciju dečijeg rođendana i spisak stavki koje svaka proslava dečijeg rođendana treba da sadrži. Nadamo se da vam se tekst svideo, da vam je bio zanimljiv i da ste iz njega uspeli nešto da naučite. 

Želimo vam srećnu organizaciju a vašem detetu srećan rođendan!

decor