Momačko veče

Kako organizovati momačko veče za pamćenje?

Momačko veče je posebna epizoda u životu svakog muškarca koji je spreman da svoj momački život zameni bračnim. Sama organizacija momačke večeri nije lak zadatak, ali je nesumnjivo veoma interesantan i kreativan. Momačko veče uglavnom organizuje kum u dogovoru sa ekipom, ali i sa samim mladoženjom.

Momačko veče ne mora da bude sinonim za razgaljenu mušku ekipu, jer su ideje za momačko veče brojne i raznovrsne. Sigurno je da se momačke večeri i njihova organizacija veoma razlikuju od devojačke večeri i njegove organizacije, ali uglavnom podrazumevaju isto – proslava “poslednjeg dana slobode” pre stupanja u bračne vode.

Ako se u obzir uzme momačko veče organizacija same proslave nije jednostavan zadatak, pa ako vam treba pomoć, kompletnu organizaciju možete prepustiti stručnjacima koji se bave organizacijom posebnih događaja koji će učiniti sve kako bi ispunili svaku vašu zamisao i želju ili se možete sami posvetiti organizaciji ove proslave. U nastavku teksta saznajte koji su to važni elementi o kojima morate misliti kada je u pitanju organizacija momačke večeri.

Momačko veče – termin održavanja

Ono što se svim momcima koji staju na ludi kamen savetuje je da momačko veče nikako ne slave noć uoči venčanja. Dobro je poznato da svako momačko veče prođe propraćeno velikim količinama alkohola, pa ne bi bilo dobro da se mladoženja mamuran pojavi na dan svog venčanja.

Iz tih razloga se preporučuje da se momačko veče desi nedelju dana pre samog venčanja, idealno u petak ili subotu, kako bi mladoženja, ali i kum i društvo mogli da se “oporave” i pripreme za najsvečaniji dan u životu budućeg supruga.

Organizacija momačke večeri i mesto za momačko veče

Mladoženja je glavna zvezda proslave, pa bi celo momačko veče trebalo da bude baš onakvo kakvim ga je on zamislio. Kada je u pitanju momačko veče ideje su brojne – od proslave kod kuće uz sony, pivo i pizzu, preko izlaska u kafanu, klub ili splav, do putovanja na neku egzotičnu destinaciju.

U zavisnosti od glavne ideje za momačko veče, treba da se odabere i mesto održavanja ovog posebnog događaja. Koliko i ko sve će biti deo momačke večeri, određuje mladoženja, pa spisak gostiju treba napraviti u skladu sa njegovim željama.

Ako se odlučite na noćni provod i izlazak, na vreme rezervišite stolove, a ako se ipak odlučite za kućnu varijantu, potrudite se da obezbedite slobodan stan za celu noć. Ukoliko se opredelite za putovanje, priprema same momačke bi trebalo da počne dosta ranije kako bi se obezbedile karte i smeštaj na željenoj lokaciji.

Momci nazdravljaju

Hrana i piće za momačko veče u skladu sa proslavom

Ukoliko se odlučite za proslavu u klubu ili restoranu, nabavka pića i hrane neće biti potrebna. Međutim, ako se odlučite za momačko veče u stanu ili na putu, piće i hrana su obavezne stavke o kojima treba na vreme misliti. Za momačko veče nikako ne smete dopustiti da neko ostane gladan i žedan.

Momačko veče je poznato kao proslava kada se i mnogo popije i mnogo pojede, te u skladu sa tim nemojte štedeti na tome. U zavisnosti od tipa proslave i broja ljudi, možete se odlučiti za pizzu, roštilj ili ketering, a kada je alkohol u pitanju, sa pivom se ne može pogrešiti, ali uvek imajte u ponudi i neku žestinu, kao što su rakije i viski.

Takođe, i momačko veče sve više spada u tip proslave koje ne mogu proći bez poslastica, pa se potrudite da obezbedite i dovoljne količine slatkiša.

Moderni običaj i zanimljiv poklon za momačko veče

Kada je u pitanju momačko veče poklon koji je idealan za mladoženju je da cela ekipa bez izuzetka bude na jednom mestu. Takođe, možete se opredeliti za neku foru koju ćete samo vi kao ekipa razumeti, a takvi kreativni pokloni su najzanimljiviji. Devojke za momačko veče nisu “zabranjene”, ali je momačko veče, kako samo ime kaže – veče za momke, pa je najbolje da se postarate da tako i bude.

Ako se u obzir uzme tip proslave kao što je momačko veče običaji koji je odlikuju nisu baš isti kao kada je u pitanju devojačko veče. Kako biste se izdvojili u masi, ako se opredelite za momačko veče u klubu ili kafani, možete se odlučiti za uniformisano oblačenje koje je karakteristično za devojačko veče.

Kada je u pitanju momačko veče ideje za oblačenje su brojne, a majice za momačko veče predstavljaju najidealniji i najjednostavniji način da se istaknete u gužvi. Majice mogu biti jednostavne sa nekim interesantnim natpisima koji će mamiti poglede i izazivati osmehe.

Momvi nazdravljaju pivom

Organizacija momačke večeri i muzike za ludu noć

Kada je u pitanju momačko veče organizacija muzike se čini kao vrlo lak zadatak, međutim situacija je ipak nešto drugačija. Kako bi se ispunila očekivanja i mladoženje i svih gostiju, najbolje je odlučiti se za evergreen muziku, za klasične hitove koji uključuju sve žanrove muzike. Preporučuje se da napravite plejlistu ili narežete muziku na CD.

Ako se odlučite za to da se momačko veče desi u nekom restoranu, kafani ili klubu, birajte lokaciju i prema tome koja je muzika karakteristična za to mesto, kako bi vam provod bio zagarantovan. Takođe, ne zaboravite da ili narežete ili naručite karakteristične pesme za momačko veče, kao što su “Born to be wild”, “Eye of the tiger” i slične.

Kada je u pitanju momačko veče, ne mora se desiti scenario kao u poznatom američkom filmu “Mamurluk u Vegasu”, ali dobar provod je obavezan. Ogranizacija momačke večeri za pamćenje podrazumeva mnogo obaveza, ali sa jasno utvrđenim planom i idejama, ovaj zadatak može biti veoma interesantan i zanimljiv.

Sama organizacija momačke večeri je zabavan poduhvat, a ukoliko vam bude bila potrebna pomoć, kontaktirajte nas, a mi ćemo se potruditi da svaku vašu zamisao ostvarimo kako bismo vam organizovali momačko veče za pamćenje.

decor