Devojacko vece

Devojačko veče i njegova organizacija

Ideje za devojačko veče neiscrpne su, a devojke uglavnom uživaju u smišljanju kreativnih ideja, dok sama organizacija devojačke večeri nije lak zadatak, pa kad dođe do ovog trenutka, kuma, koja je obično glavni organizator, mora da bude na visini zadatka.

Od planiranja najosnovnijih stvari, kao što su mesto, vreme i tip proslave, pa do detalja kao što su ukrasi za devojačko veče ili, u poslednje vreme popularne, majice za devojačko – sve bi trebalo da bude odlično organizovano i osmišljeno.

Ako se i same pitate “ kako organizovati devojačko veče ?” – ovaj posao možete da prepustite Evento timu – organizovaćemo devojačko veče u skladu sa vašim željama, a u nastavku teksta saznaćete koji su to važni elementi koji zaslužuju posebnu pažnju kada se radi o ovoj značajnoj proslavi.

Proslava devojacke veceri

Ideje za devojačko veče i glavni koncept događaja

Buduća mlada glavna je zvezda ove večeri pa bi trebalo da sam koncept događaja bude onakav kakvim ga je ona zamislila. Od proslave kod kuće sa nekoliko najbližih drugarica, izlaska u kafanu, pa do iznajmljivanja apartmana, ili putovanja sa drugaricama – devojačko veče može biti organizovano na najrazličitije načine.

Glavnu ideja i koncept kojim se treba voditi prilikom organizacije devojačke večeri, dakle, trebalo bi da bude u skladu sa mladinim željama i naravno – budžetom. Ideje za devojačko veče pažljivo treba razmotriti i odabrati onu za koju smatrate da će biti najzabavnija i najlepša – na kraju krajeva, ovo je pre svega prilika da se mlada, njene bliske drugarice i buduća kuma dobro provedu!

Odaberite najbolje mesto za devojačko veče

U zavisnosti od glavne ideje za devojačko veče odabraćete mesto održavanja ovog posebnog događaja. Naravno, spisak gošći određuje mlada, pa ovom prilikom treba da mislite i na broj devojaka koje planira da pozove, kao i na veličinu budžeta koji imate na raspolaganju.

Devojačko veče uglavnom se organizuje u vidu male, devojačke proslave, a mogućnosti za lokaciju kod ovakvog tipa proslave ogromne su – ona se može održati u mladinom stanu, u stanu neke od njenih drugarica ili kume, kao i u apartmanu.

Ako ste pre za nešto burniju žurku – sto u kafani, klubu ili restoranu takođe je dobar izbor, a bilo bi lepo da prilikom odabira izaberete neko od omiljenih mesta buduće mlade. U poslednje vreme vrlo popularna lokacija za devojčko veče su i mali splavovi Beograda koji se mogu iznajmiti na ceo dan i veče, a odličnan su izbor za devojačko veče u toplim, letnjim ili prolećnim danima.

Termin devojačke večeri

Devojačke večeri osmišljene su da budu vikend pred, u ekstremnim slučajevima i samu noć pred venčanje, ali za razliku od filmova, momačke i devojačke večeri u realnosti se događaju nedelju, nekad i mesec ili dva pre samog venčanja. Dajte mladi dovoljno vremena da se oporavi od dobrog provoda i organizujte devojačko veče u terminu koji njoj i ostalim gošćama najviše odgovara.

Nabavka hrane i pića u skladu sa tipom proslave

Ukoliko se odlučite da devojačko veče proslavite u klubu – za nabavkom hrane i pića neće biti potrebe, ali ako se organizacija devojačke večeri vodi nešto kreativnijim idejama – hrana i piće definitivno su obavezana stavka koju treba osmisliti i nabaviti. Svaka žurka i proslava mogu imati isti meni, ali devojačko veče može se izdvajati iz obrazaca i ovim elementom.

Roze šampanjac, šareni kokteli, kao i fotogenične krofne ili mafini savršen su izbor upravo za hranu i piće za ovo žensko veče. Boje autfita devojaka takođe možete uskladiti sa bojama dekoracije, ali i hrane i pića, a sem roze koju preporučujemo kao klasičnu, žensku boju – pitajte mladu koja je njena omiljena pa tako i ona može biti glavna boja večeri.

Kolaci za devojacko

Torte za devojačko veče

Torte su omiljena poslastica mnogim devojkama, ali ako budete dovoljno maštovite, torta će biti i deo dekoracije proslave, pa i viđena na mnogim fotografijama sa proslave. Devojačko veče je prilika kada sa tortom možete biti posebno kreativne pa ona može biti u bojama dekoracije, kao i u obliku nekog od devojačkih simbola.

Organizacija devojačke večeri i odabir muzike

Čini se kao vrlo jednostavan zadatak, ali to što mlada i kuma najviše vole punk ne znači da će i ostale devojke u njemu uživati. Ipak, ukoliko znate da hoće – onda ovo postaje izuzetno jednostavan zadatak, što u najvećem broju slučajeva ipak nije slučaj.

Zato preporučujemo evergreen muziku – klasične hitove “od Silvane do Nirvane” za koje znate da će ih devojke rado pevušiti. Naravno, na plejlistu uvrstite i neke tipično ženske pesme za devojačko veče kao što su: Girls just wanna have fun, Run the World (Girls), Just a girl.. Nakon odabira pesama, narežite ih na CD ili napravite onlajn plejlistu i muzika je obezbeđena!

Za devojačko veče dekoracija je ključna

Za devojačko veče dekoracija je zaista izuzetno važna, a ima tu moć da svaki prostor potpuno personalizuje i postane glavno obeležje ove večeri. Dobra dekoracija je ona koja govori umesto vas. Iz samog pogleda na prostoriju trebalo bi da bude jasno da će se u njoj održavati upravo devojačko veče, pa čak i kako se buduća mlada zove.

Ukrasi za devojačko veče uglavnom su sa motivima kao što su: dijamanti, šampanjac, verenički prsten, kruna… Korišćenjem ovih simbola dobićete željeni efekat, a to možete uraditi na balonima, banerima, salvetama, pa čak i led možete praviti u šablonima u obliku vereničkog prstena ili dijamanta. Ipak, ne treba preterivati i ne kombinujte više od 2, najviše 3 boje.

Natpisi za devojačko veče na baneru ili majicama dodatno će obogatiti dekorativni momenat, a rajfovi za devojačko veče takođe mogu biti ukrasi koje će devojke nositi, dok će veo za devojačko veče krasiti buduću mladu.

Sama organizacija devojačke večeri zna da bude stresna, ali zadržite dovoljno energije za sjajan provod tokom same večeri, kao i puno smeha i zabave – ne ispraća se prijateljica svaki dan u bračne vode, pa neka ovaj ispraćaj bude za pamćenje i prepričavanje!

decor