mlada drzi bidermajer

Kako organizovati letnje venčanje koje će se dugo pamtiti?

Kako organizovati letnje venčanje koje će se dugo pamtiti?

Leto je najidealnije vreme da proslavimo ljubav i privrženost na najbolji mogući način – uz sunce i duge tople noći. Najlepše godišnje doba, svaku zabavu ukrasi jedinstvenim zalascima sunca, cvetnim vrtovima i osvežavajućim voćem. Ako ste i vi odlučili da vam leto bude svedok ljubavi, pročitajte nekoliko proverenih saveta koji će vam pomoći da taj dan učinite još unikatnijim i lepšim.

Kako odabrati jednostavne, a efektne toalete?

Ono što najmanje želite je da se tokom letnjeg venčanja, narošito vašeg, znojite zbog tesne ili nepraktične haljine. Lagana svila sa romantičnom čipkom, možda neobičnog kroja i dezena je sve češći izbor mladi koje cene eleganciju i žive u skladu sa devizom „manje je više”. Prirodni, lepršavi komadi garderobe odlično će se slagati uz letnji duh vašeg prijema. 

Za romantičnu haljinu, ali i letnje vrućine i sunce treba pripremiti i telo. Posvetite se zdravlju i lepoti svoje kose i kože nešto ranije. Bacite se na vežbanje, i oslobodite se dosadnog viška kilograma  ili napornog celulita. Tretmani za uklanjanje celulita preporodiće vam i dušu i telo. Kada budete zadovoljni kako vam stoji toaleta, biće mnogo lakse izdržati ovaj, lep ali veoma zahtevan dan.

Udobnost zvanica je najbitnija

Letnji period, makoliko se činio romantičan i jedinstven u vašoj mašti – sa sobom nosi obavezne mere opreza, kojima treba pristupiti naročito pažljivo. Te mere odnose se na udobnost svih gostiju na svadbi i njihovu zaštitu od visokih temperatura, zračenja i zagušljive vrućine.

Ukoliko pravite venčanje na otvorenom, obezbedite vašim gostima da barem tokom ručka i odmora od plesanja, budu zaštićeni od direktnog sunca. Za takve prilike se obično postavljaju veliki suncobrani ili natstrešice sa lepršavim draperima koje će vijorenjem na toplom letnjem vetru dati naročito romantičnu notu vašem venčanju, a goste zaštititi od neprijatne vrućine.

Klima u zatvorenom prostoru je must have

Nikome neće prijati da sedi, polukuvan, u zagušljivom prostoru sa malom mogućnošću da udahne kako treba. Što manje vaši gosti budu mahali lepezama, salvetama i drugim pomagalima ispred sebe – to su veće šanse da dugo pamte vaše venčanje.

Odaberite jedinstvenu boju

Najbolji način da vaše venčanje ostane upamćeno kao kreativno i drugačije jeste da izaberete neku boju koja će dominirati prostorom. Najbolje je da to bude neka otvorena, romantična pastelna boja poput nijansi smaragdno zelene i boje bobica. Ovakve kombinacije odišu otmenošću i kreativnošću pa će sigurno biti predmet divljenja među gostima.

Još neke, šarmantne i romantične kombinacije koje prave jedinstvenu atmosferu su sivo-zelene i puder roze, boja breskve kombinovana sa mint detaljima i, nešto smelija – ljubičasta i zlatnom, na koju niko ne ostane ravnodušan.

Obratite pažnju na dnevnu i noćnu dekoraciju

Pošto smo vam naznačili koje boje će vašoj proslavi dati “ono nešto”, vreme je da se potraže cvetni aranžmani u tom duhu. Leto znači život, i prirodu koja je u punom sjaju i dobro je držati se tih odrednica prilikom dekorisanja prostora.

Gusti buketi svežeg cveća sa suvim grančicama daće dozu rustike dekoraciji. Stolove obogatite svećnjacima, perlicama i okružite ih stolicama sa detaljima u izabranoj boji.

Travnata oaza može prelepo izgledati ukoliko je okružite romantičnim svetiljkama koje će vas obasjavati kad sunce zađe. Odaberite one sa drvenim postoljem i uparite ih sa drvenim stazama preko travnjaka. Male LED lampice odličan su izbor za betonske staze, naročito ukoliko imate nekakav izvor vode na mestu održavanja proslave (fonatanu ili bazen).

dekoracija za vencanje

Dajte lični potpis inovativnim sitnicama

Na razne načine možete obogatiti atmosferu svog venčanja. To najpre možete učiniti tako što ćete pokazati gostima da brinete o njima, deleći im lepeze, slamnate šešire ili im omogućiti kreme sa zaštitinim faktorom. 

Ove male znake pažnje možete podeliti odmah na ulazu, dok se pozdravljate sa zvanicama. Pored torte, zanimljivo je imati još neki slatkiš. Privlačno ukrašene krofne, sladoled ili kapkejkovi su najčešće opcije.

Hrana i igra – deviza svake svadbe

Posluženje na svadbi igra veliku ulogu kod gostiju, pa se potrudite da se na trpezi nađu raznoliki specijaliteti, koji bi bili po meri svih pozvanih. Sa roštiljem i tradicionalnim pečenjem ne možete pogrešiti, a ukoliko želite nešto drugačije – opredelite se za razne varijante mesnih medaljona.

Glavnom jelu će se gosti često vraćati u pauzama plesa, pa im pored mesa, ponudite i, na primer, sarmice u vinovom lišću sa osvežavajućim kiselim mlekom. Takođe, posvetite pažnju bogatom predjelu, salatama i sitnim slanim zalogajima.

U kom pravcu treba muzika da ide?

Od gostiju na svadbi zavisi i mešovitost plejliste na venčanju. Ukoliko imate najviše rođaka koji vole narodnu muziku, počastite ih kvalitetnim, umetničkim numerama ovog žanra. Naravno, vaše venčanje treba da poseduje i lični šmek, pa muzički program začinite i po svojom ukusu. Najbolje je posavetovati se sa nedavno venčanim parovima prilikom izbora benda i di-džeja, kako biste bili sigurni da ste se odlučili za provereno dobrog muzičara.

Leto ima tu moć da učini svaku zabavu najlepšom, a venčanja tokom letnjih meseci odavno se kotiraju vrlo visoko na listi najpoželjijih venčanja. Male svetiljke, miris cveća i uživanje u osvežavajućim napicima uz lagane zvuke pesama koje volimo su pravi odgovor na pitanje zašto odabrati bas letnji period za realizaciju najlepšeg dečijeg sna.

 

decor