Dekoracija za venčanja

Kako da uštedite novac prilikom organizacije venčanja?

Venčanja predstavljaju izuzetno skup događaj, pogotovo ako uzmemo u obzir da se u Srbiji prosečno na organizaciju svadbe potroši oko 5000 evra. Prilikom planiranja često dolazi i do neplaniranih troškova zbog čega ova cifra može biti i znatno veća. 

Međutim, za svadbu iz snova nije uvek potrebno da potrošite velike svote novca. Postoji mnoštvo načina uz pomoću kojih možete da uštedite prilikom organizacije, a da pritom imate sve što ste oduvek želeli.

Zbog toga smo odlučili da vam u daljem tekstu ponudimo najbolje saveta uz pomoću kojih možete da uštedeti novac prilikom organizacije venčanja.

#1 Preuzmite izradu dekoracija na sebe

Svadbene dekoracije predstavljaju jedan od najbitnijih detalja na svakom venčanju, one celokupnom događaju daju šarm i ostavljaju najveći utisak na goste.

Samostalnom izradom dekoracija za svadbu ističete vaš događaj u odnosu na sve ostale, zato što će dekoracije koje vi napravite biti unikatne i jedinstvene u poređenju sa onim koje mogu da se kupe.

Ovo vam takođe daje mogućnost da birate materijal i da pritom pazite na budžet venčanja.

Dekorisanje celokupnog događaja možete podeliti na dekorisanje kuće, svadbene sale i gostiju.

Kod dekorisanja kuće je bitno da napravite veo za kapiju i da postavite zastavu na ulaz. Ako nemate zastavu, izrada zastava za vaš događaj je moguća u mnogim štamparijama.

Dekoracija za salu može biti veoma raznovrsna, od čega je najbitnije da obeležite mesta za sedenje i ukrasite maldenački sto. 

Jedan od unikatnih način da obeležite mesta za sedenje u sali je uz pomoć personalizovanih kartica na kojima će pisati imena gostiju, ove kartice možete veoma lako sami napravite i odštampati pomoću računara. 

#2 Pokušajte da izbegnete subotu

Subota je uvek bila najpopularniji dan za venčanje, zbog čega je zakazivanje određenih prostora znatno skuplje na ovaj dan. Često je moguće da jednostavnom promenom datuma, uštedite na celokupnoj ceni svadbe.

Petak i nedelja predstavljaju odličnu alternativu, a ukoliko se odlučite da venčanje napravite u toku radne nedelje, obavezno porazgovarajte sa vlasnicima prostora oko smanjenja cene.

Svadbeni prostori su radnim danima retko zauzeti, zbog čega će sigurno biti raspoloženi da vam ponude nešto povoljnije uslove.

#3 Pošaljite digitalne pozivnice za svadbu

Postoji mnoštvo razloga zašto je dobro da pređete na digitalne pozivnice, jedan od glavnih predtsavlja veliku uštedu prilikom organizacije svadbe.

Digitalne pozivnice mogu biti veoma lako personalizovane za svakog gosta, dok prilikom odabira štampanih pozivnica birate jedan dizajn za sve. 

Dizajn ovih pozivnica možete veoma lako sami da napravite, postoji mnoštvo internet stranica i aplikacija koje su veoma jednostavne za rukovanje i koje nude već gotove opcije. 

Pomoću ovih aplikacija, možete samo u par klikova da menjate boju, odaberete font ili čak da dodate animaciju.

Prilikom slanja, pitajte vaše goste da li žele da im odštampate njihovu pozivnicu, na taj način dajete opciju gostima koji žele da imaju fizičku kopiju pozivnice.

#4 Angažujte agenciju za organizaciju događaja

Ljudi često pomisle da su usluge agencije za organizaciju događaja samo za parove sa velikim budžetom. Međutim, ove agencije mogu da vam budu od pomoći i ako želite da uštedite prilikom organizacije vašeg događaja.

Zbog svog dugogodišnjeg iskustva u organizaciji raznovrsnih događaja, ove agencije znaju gde je najbolje kupiti cveće, koje prostore treba izbegavati i na koje načine možete nešto uraditi, a da pritom ostanete unutar planiranog budžeta.

#5 Napravite malo i intimno venčanje

Mala venčanja postaju sve popularnije i to ne samo zbog manjih troškova. Ova vrsta venčanja su mnogo lakša za organizaciju, ona podrazumevaju svečani ručak uz muziku i retko prelaze 30 gostiju.

Ova venčanja je veoma jednostavno organizovati na otvorenom ili vašem omiljenom restoranu, a zbog manjih troškova na prostor, budžet za ostale detalje na svadbi će vam biti veći.

#6 Zamenite pevača za di-džeja

Kako ste se proveli na svadbi? Predstavlja najčešće pitanje nakon svakog venčanja, zbog čega nam je veoma bitno da atmosfera na našem venčanju bude odlična.

Atmosfera na događaju u velikoj meri zavisi od muzike, zato je važno da prilikom odabira budemo pažljivi. Najbolje bi bilo da obezbedimo živu muziku, ali ako nam budžet ne dozvoljava da angažujemo bend, di-džej predstavlja odličnu alternativu.

Di-džej može da pušta hitove u originalu, ali takođe može da napravi dobru atmosferu unikatnim miksevima pesama. Dogovorite se sa njim pre svadbe oko muzike koju želite da pušta, vi najbolje poznajete svoje goste i šta vole da slušaju.

Najčešći problemi sa atmosferom na svadbi nastaju usled prekomernog naručivanja pesama i mešanja gostiju u originalan dogovor, zbog čega je veoma bitno da se pre svadbe dogovorite sa muzikom i zabranite naručivanje pesama.

Planiranje svadbe može da bude izuzetno mukotrpno i skupo, zbog čega se nadamo da su vam naši saveti pomogli da makar malo uštedite prilikom organizacije vašeg venčanja.

decor