Otvoren novčanik iz kog se vide kartice

Ideje za praznične poklone za kolege

Sezona praznika se bliži, a sa njima i tradicionalno praznično darivanje! Sve je rasprostranjeniji običaj razmenjivanja poklona i u poslovnom svetu, te kreativni načini organizacije darivanja, poput “tajnog Deda Mraza” sve su češća pojava i u korporativnom okruženju.

Ovakvo angažovanje, izaziva ili oduševljenje ili glavobolje zaposlenima, usled nemogućnosti da osmisle pravi poklon za svoje kolege, naročito ako su oni muškog pola!

Zbog toga vam mi u nastavku teksta dajemo ideje za uspešno darivanje kolega, praktičnim i prikladnim poklonima u skladu sa vašim poslovnim odnosom i okruženjem!

Čovek u pidžami sedi na krevetu u sobi

#1 Muške pidžame – elegantni poklon za svakoga 

Svaki zaposleni čovek zna za važnost kvalitetnog sna, pa će tako udobne muške pidžame napravljene od najkvalitetnijih, prijatnih materijala, pružiti sav potreban komfor tokom spavanja! 

Na tržištu postoji mnogo zanimljivih dezena, koji variraju od onih oslikanih šaljivim porukama, do ozbiljnijih i elegantnijih pidžama, pa ćete na osnovu toga moći da poklonom iskomunicirate bliskost sa kolegom koga darujete! 

Ukoliko je u pitanju blizak kolega, s kojim ste se sprijateljili na poslu, možete odabrati neformalniji dezen odeće za spavanje, dok ako je u pitanju direktor ili ozbiljniji poslovni saradnik, možete se opredeliti za elegantniji, svedeniji model iz širokog programa za spavanje!

U svakom slučaju, ovo je praktičan poklon koji će oduševiti svakoga, jer je dobra i kvalitetna pidžama garant ugodnog sna, a samim tim i odličnih poslovnih rezultata!

#2 Kravata ili leptir mašna – unesite zabavu u rutinu poslovnog čoveka

Kravata i leptir mašne su neizostavni deo autfita svakog čoveka u poslovnom svetu! Pa tako, kvalitetna kravata ili leptir mašna sa atrkativnim dezenima nudi nepogrešiv odabir za poklon kolegi! 

Ovde važi sličan savet u vezi dezena, kao i za pidžamu! Postoje brojni dezeni kravata i leptir mašni, koje na sebi sadrže duhovite poruke ili likove crtanih junaka, pa tako možete obezbediti vašem saradniku fantastičan modni detalj, koji može koristiti i van posla, ili na dan kada ste ugovorili neformalno oblačenje u firmi! 

Tamno odelo, roze kravata i bela košulja

Ovo je i sjajna prilika da kolegi sa kojim imate interne šale i razgovore, obezbedite poklon koji istovremeno komunicira bliskost, dobro poznavanje, ali i pripadnost istom timu na radnom mestu!

#3 Dobro piće – provereni poklon sa kojim se ne greši

Flaša dobrog pića koje s vašim kolegom volite da popijete posle posla, fantastičan je način da pokažete naklonost, bez mnogo truda! A ako hoćete da ovom darivanju pristupite kreativnije, tu su uvek čaše za omiljeno piće vašeg kolege. 

Ukoliko s vašim kolegom s posla idete na pivo posle smene, razmislite o kupovini seta čaša namenjenim različitim vrstama piva. A ukoliko znate da je vaš poslovni partner ljubitelj vina, možete razmisliti i o kupovini somalijerskog vodiča ili nekog kvalitetnog aksesoara za vino, poput termometra, vadičepa ili pumpice za zatvaranje boce!

Tu su naravno i neizostavni kursevi pravljenja piva u kućnim uslovima, te online kursevi o vinu, koji mogu predstavljati fantastičan i kreativan pristup ovom tradicionalnom darivanju! 

Dve polupune čase i flaša iz koje se sipa piće

#4 Kožna galanterija – neizostavni detalj svakog ozbiljnog muškarca

I za kraj, ali ne i najmanje važno – kožna galanterija kao neizostavni detalji svakog poslovnog čoveka. Ovo je sjajna opcija ukoliko niste jako bliski sa kolegom koga darujete, ali želite i dalje da iskažete poštovanje! Odlično je rešenje i ukoliko treba da darujete vašeg nadređenog na poslu. 

Kada su pokloni u vidu kožne galanterije u pitanju solucije su razne, pa tako možete kupiti kožni novčanik ili držač za kartice, futrolu za olovke ili agendu koja će imati kožne korice! Sve ovo predstavlja jedan fantastičan i lep poklon koji će oplemeniti poslovnu svakodnevnicu svakog kolege, a ujedno ćete njime iskazati poštovanje i angažovanje!Nadamo se da vam je ovaj tekst bio inspirativan, te da ste u njemu pronašli ideju za darivanje vaših kolega i poslovnih partnera, prilikom predstojećih praznika! Ne zaboravite da je ključ dobrog darivanja u ovim prilikama, oslanjanje na prirodu odnosa sa vašim kolegom i nemamo sumnje da ćete, ove godine, uspeti da oduševite vaše saradnike!

decor