Team building u firmi

Doček Nove godine kao idealna prilika za team building

Doček Nove godine je jedan od najlepših praznika kojem se svi raduju, a praznična euforija se oseća kako u domovima i na ulicama, tako i u našim kancelarijama. Poslednji mesec u godini je takođe vreme kada korporacije organizuju proslave za svoje zaposlene, kako bi se obeležili prehodno ostvareni uspesi ali i da bi se zaposleni dodatno zbližili u neformalnijoj atmosferi.

Team building događaji su izuzetno efikasan i vrlo preporučljiv način za povećanje produktivnosti, ali i međusobne saradnje i sreće zaposlenih. Takvi događaji osoblju nude potpuno neophodnu pauzu od dnevnih poslovnih aktivnosti i bacaju fokus na druženje, opuštanje, ostvarivanje boljih međuljudskih odnosa. Na taj način mogu da se ojačaju odnosi sa zaposlenima, a takođe može biti i odličan način da šefovi nagrade svoj tim za njihova dostignuća i napredak koji su ostvarili u tekućoj godini.

Zbog čega je doček Nove godine pravo vreme za team building

Novogodišnje zabave su uvek pune dobrog raspoloženja, svečane hrane i najvažnije porodice, prijatelja, a zašto da ne i kolega. Firma koja odluči da svojim zaposlenima priredi zajedničku novogodišnju proslavu kao vrstu team building aktivnosti, stavlja poseban akcenat na međuljudske odnose u kompaniji i na harmoniju koja bi trebalo da vlada među zaposlenima. Vežbe za izgradnju tima, takođe, mogu biti veoma efikasan način za pokretanje novih ciljeva preduzeća, kao i trasiranje i usmeravanje na zajedničke ciljeve.

Ukusna hrana, muzika, vesela atmosfera, ali i mnogobrojne igre tokom novogodišnje zabave su obavezne ukoliko je plan da efekat žurke bude dobra zabava, zbližavanje i simboličan ispraćaj stare i doček nove godine. Bilo da je na novogodišnjoj team building žurki fokus stavljen na karaoke, igre pogađanja, maskenbal ili ludi provod, veliki izbor novogodišnjih zabavnih igara i aktivnosti može pomoći svim okupljenima da steknu što više uspomena, ali i da se provedu dobro i nauče dosta toga jedni o drugima.

Doček Nove godine uz kolege i kvalitetno druženje

Ukoliko kompanija u kojoj radite ne planira da organizuje zajedničku proslavu Nove godine, to ne treba da spreči mogućnost za kvalitetno druženje sa poslovnim saradnicima. Budite inovativni i predložite kolegama proslavu Nove godine koju ćete zajedno organizovati i provesti zajedno.

Organizvanje jednog ovakvog događaja zajedničkim snagama pomoći će da se dodatno zbližite sa svojim kolegama, da sarađujete i na kraju realizujete “projekat”, kao što bi to trebalo da izgleda i kada su u pitanju poslovni zadaci. Gde za Novu godinu, šta pripremiti od hrane, šta kupiti od pića, kako da se koncipira proslava Nove godine, samo su neka od pitanja o kojima morate voditi računa i zajednički doći do rešenja.

Sama proslava Nove godine kada ste okruženi svojim kolegama može biti posebno iskustvo, a najluđa noć će obaviti svoju čaroliju i učiniti da to veče svi budu srećni, veseli, nasmejani, ali i bliski, što se svakako može, a i treba, preneti na vaše buduće odnose.

Proslava uz pića

Gde za Novu godinu sa kolegama

Ukoliko ste odlučili da provedete doček Nove godine sa kolegama, onda bi trebalo rešiti i gde će se taj događaj organizovati. Prava stvar moglo bi biti neko zajedničko putovanje, gde ćete morati sa svojim kolegama da provedete dosta više vremena u neformalnoj atmosferi, od samog dočeka i novogodišnje noći. Kada su u pitanju novogodišnja putovanja u našoj zemlji postoji mnogo lokacija koje su idealne za team building, ali i za novogodišnju proslavu, pa ćete sigurno lako pronaći neko mesto gde možete da iskombinujete ova dva faktora i spojite lepo.

Dobro rešenje može biti i kućna žurka, gde ćete se zajedno potruditi da pripremite svu potrebnu hranu, piće i sve ostale neophodne detalje koji čine jednu žurku dobrom žurkom. Naravno, možete angažovati i profesionalnu agenciju da vam organizuje ovaj događaj, a na vama i vašim kolegama biće samo da se fokusirate na taj momenat i na provođenje kvalitetnog vremena sa poslovnim saradnicima.

Predlozi za team building tematske novogodišnje proslave

Većina timova zahteva da svaki član može da veruje i oslanja se na druge članove kako bi posao koji se obavlja bio na najvišem nivou. Ako vašem timu nedostaje nešto u ovoj oblasti, onda je koren problema u nedostatku komunikacije za koji znamo da dovodi do neizbežnog sukoba.

Ako vi i vaše kolege spadate u ovu kategoriju, onda bi trebalo da nastojite da vaša team building žurka bude fokusirana na vežbi tima za izgradnju poverenja. Organizujte se tako da međusobno zavisite jedni od drugih. U toku plesa možete vezati oči i pustiti vašeg partnera na podijumu da vodi. Nakon određenog vremena, zamenite uloge.

Svaki tim ima svoje snage i slabosti, prednosti i nedostatke. Jedna od najrazornijih slabosti svakog tima je nedostatak efikasne komunikacije. Postoji veliki izbor team building aktivnosti koje podstiču bolju komunikaciju i nežno vode ljude na pravi put komunikativnog razumevanja.

Ukoliko ste vi i vaše kolege tokom prošle godine patili od unutrašnjih sukoba, onda možete organizovati aktivnosti team buildinga sa fokusom i isključivom svrhom popravljanja prekinutih odnosa, kao i vraćanju harmonije među članova vašeg tima.

Pravi način da se to prevaziđe jeste da se tokom večeri za vreme svih aktivnosti u svakoj igri upare sukobljeni zaposleni, a ostali moraju da ih ohrabre da se uzdignu iznad svojih razlika i zajedno rade na postizanju zajedničkog cilja.

Dokazano je da nedostatak motivacije i morala dovodi do niske produktivnosti u timovima koji obavljaju posao i većoj fluktuaciji osoblja. Mnoge kompanije još uvek nisu na pravi način shvatile važnost morala zaposlenih i kako on zaista može podići ili slomiti kompaniju.

S tim u vezi, jačanje morala i angažovanja zaposlenih je mnogo lakše nego što većina donosilaca odluka i nadređenih misli da jeste. Brojne jednostavne aktivnosti na izgradnji timova mogu daleko doprineti međusobnom približavanju svakog člana tima, pogotovo kada počinje nova godina i kada svako treba da ima iste ciljeve.

decor