Timski rad

Team building lokacije u Srbiji

Team Building su različite edukativno-rekreativne aktivnosti čija je svrha stvaranje pozitivnog, pouzdanog i efikasnog tima. Tim bilding aktivnosti su najbolja investicija koju poslodavac može da uradi za svoje zaposlene. I ne samo poslodavac, već i da zaposleni organizuju sami za sebe.

Sve više kompanija tim bildinge svrstava u obavezne aktivnosti, zato što se ovakvim aktivnostima izgrađuje poverenje, ohrabruje komunikacija i podstiče bolja saradnja među zaposlenima. Dobar tim bilding znači angažovanije zaposlene što je odlično za svaku kompaniju. Ukoliko ste u potrazi za pravom lokacijom za team building, u nastavku teksta vam dajemo par ideja.

Beograd – pun lokacija odličnih za organizovanje team building-a

Glavni grad je, očekivano, pun zatvorenih prostora u kojima se može organizovati team building, ali ne manjka mu ni prostora odličnih za tim bilding aktivnosti na otvorenom.

Košutnjak – gradska šuma savršena za team building na otvorenom

Košutnjak je park-šuma i gradsko izletište koje se nalazi u Beogradu, a deo je opštine Rakovica i Čukarica. Pretpostavljamo da ćete ukoliko je lepo vreme želeti da ga iskoristite i za vaše team building aktivnosti. Košutnjak je odličan za ovo!

Bilo da se radi o team buildingu u vidu druženja sa kolegama na otvorenom, uz roštilj ili bolje organizovanom tim bildingu koji podrazumeva i najrazličitiju vrstu igara na otvorenom – nema sumnje da je Košutnjak prava lokacija. Sem šume u kojoj ima drvenih klupa i stolova na svakih nekoliko metara, na Košutnjaku postoje i sređene livade odlične za igre i sportske aktivnosti na otvorenom!

Na Košutnjaku se nalazi i odličan streličarski klub, a streličarstvo je vrlo zanimljiva aktivnost o kojoj svakako treba razmisliti kada se radi o izboru aktivnosti za vaš team building.

Ada ciganlija – najbolja za letnji team building

Ada je veštačko jezero koje se nalazi na oko 20 minuta od centra Beograda. Sem šetališta, staza za trčanje i biciklističke staze, kao i plaže na kojoj ima i mnogobrojnih restorana i kafića – Ada ciganlija obuhvata i velike zelene površine i terene za sport.

Ada ciganlija najbolji je izbor za letnji tim bilding, ali ni preko proleća nije ništa manje lepa i funkcionalna za timske aktivnosti. Leti na Adi, sem klasičnih rekreativnih aktivnosti, tim bilding može da bude i trka čamaca koju mnoge kompanije preporučuju kada se radi o timskim aktivnostima i zabavi! Paintball je, na primer, takođe odlična tim bilding aktivnost koja se može organizovati na Adi, ali i na drugim lokacijama u Beogradu.

Zatvorene lokacije za team building u Beogradu

Kada se radi o zatvorenim lokacijama sa team building aktivnostima, neke od najpopularnijih svakako su Escape rooms. Escape room u bukvalnom prevodu znači soba za bežanje, što već dovoljno pojašnjava ovu vrstu aktivnosti, a mnogi tvrde da nema bolje aktivnosti koja poboljšava timski rad i kolegijalnost. Širom Beograda možete naći najrazličitije sobe na mnogim lokacijama.

Sem escape rooma, postoje odlične lokacije za igranje pikada, za kuglanje, arkadne igrice i slično. Generalno, ideja za tim bilding igre u zatvorenom prostoru je bezgranično. Ako su vam kolege većinski mlade i vole dobar provodbeer pong je isto odlična ideja za team building. Mnogo je lokacija u Beogradu na kojima možete da ga igrate, a mi ćemo vam pomoći da ih pronađete.

Tara – odlična za rafting

Tarin kanjon drugi je na svetu po svojoj dubini, odmah iza Velikog Kanjona, a u Srbiji ga znamo po tome što se u njemu organizuju raftinzi, na rekama Tara i Drina. Ovo je vrlo uzbudljiva timska aktivnost, pa ako su vaše kolege zainteresovane – Tara je prava lokacija za vas. Na Tari možete i da prespavate, u kampu ili hotelu, ali ne morate – možemo organizovati jednodnevni team building bez spavanja na Tari. Osim raftinga, vaš tim će sigurno obožavati i tradicionalne kuhinjske specijalitete, kao i čist vazduh i prelepu prirodu Tare.

Rafting na Tari

Vinska tura na Fruškoj gori

Ljubitelji vina i lepih, a kratkih, jednodnevnih putovanja sigurno će uživati ako se odlučite za ovakvu vrstu tim bildinga. Ova lokacija poznata je po odličnim vinarijama koje se na njoj nalaze, a vinska tura bi podrazumevala obilazak više njih. U vinarijama ćete saznati najrazličitije podatke i zanimljive činjenice o vinima, a moći ćete i da ih probate. Na Fruškoj gori je i veliki broj manastira, pa usput možete da svratite i obiđete neki od njih. Fruška gora sjajna je lokacija i za različite rekreativne aktivnosti, a poznata je i po lepoti prirode na njoj, pa je ova lokacija odlično mesto za razne vrste team buildinga.

Vrnjačka banja – sjajan je izbor ako na team buildingu želite da se odmorite

Vikend ili jednodnevni boravak u Vrnjačkoj banji sigurno će prijati vašem timu: Za banje se generalno često opredeljuju kompanije kada se radi o pronalaženju lokacije u Srbiji za tim bilding tokom kojih će zaposleni moći da odmore, makar na jedan dan. Lekovite i mineralne vode sigurno će svima prijati, uživajući u njima moći ćete i da se ispričate, a možete i da se prošetate prelepom Vrnjačkom banjom i uživate u promeni ambijenta.

Ovo su samo neke od popularnih lokacija u Srbiji za team buliding, ali ne i jedine – lokacija je bezbroj, a ideja koje imamo za aktivnosti na vašem tim bildingu još je više. Na vama je samo da nas kontaktirate, a naš tim, koji je i sam prošao mnogobrojne tim bildinge, a sa njih se vraćao još jači, pobrinuće se da vaš team building protekne besprekorno. Izaberite nas a mi ćemo se pobrinuti za organizaciju, pronalaženje savršene lokacije i svega što je neophodno za tim bilding koji će se dugo pamtiti i prepričavati po kancelarijskim ćoškovima.

decor