Korporativne zabave su odličan način da proslavite uspeh svog tima i podstaknete bliskost među kolegama.
Bilo da je u pitanju praznična zabava, proslava uspeha ili opušteno druženje, korporativna zabava je prilika da se opustite i uživate u dobroj hrani u društvu svojih kolega. Kada je u pitanju posluženje, važno je odabrati jela koja nisu samo ukusna, već i jednostavna za jelo i koja će se svideti širokom spektru ljudi.
U ovom članku ćemo podeliti sa vama pet najboljih obroka za korporativnu zabavu. Svi recepti sa liste su jednostavni, lagani i mogu se pripremiti čak i u poslednjem trenutku, u slučaju da ste zakasnili da angažujete Evento i uslugu profesionalnog keteringa!
#1 Daska sa sirevima, pršutom i ostalim đakonijama
Daska s posluženjem je klasično predjelo koje je savršeno za korporativnu zabavu.
Lako se sklapa, izgleda impresivno i može sadržati šta god poželite, te se prilagoditi bilo kom ukusu ili budžetu. Ključ za sjajnu dasku za specijalitete je da uključuje raznovrsno suvo meso, sireve, krekere, orašaste plodove i voće koji se međusobno dopunjuju u pogledu teksture, ukusa i boje.
Da biste napravili dasku za specijalitete, počnite sa drvenom daskom ili tanjirom koji je dovoljno velik da može da primi sve vaše sastojke. Zatim, poređajte raznovrsno suvo meso, kao što su pršuta, salama i feferoni, u vizuelno privlačnom uzorku. Zatim dodajte izbor sireva, kao što su bri, čedar i gauda, isečeni na komade veličine zalogaja.
Na kraju, popunite praznine krekerima, orasima, svežim voćem i suvim voćem, kao što su smokve, kajsije i brusnice. Ne zaboravite da uključite masline i kisele krastavce za slanu notu, i dodajte malo svežeg bilja, kao što su ruzmarin ili timijan, za boju i aromu.
#2 Mini kiševi – mali, slatki i praktični za jelo “s nogu”
Mini kiševi su savršena hrana koja će zasigurno zadovoljiti i najizbirljivije goste.
Lako ih je napraviti i možete ih prilagoditi bilo kojim punjenjem koje želite, što ih čini raznovrsnom opcijom za korporativnu zabavu.
Da biste napravili mini kiševe, počnite sa prethodno napravljenim korama ili koristite mini kalup za mafine da napravite sopstvenu koru. U činiji umutite jaja, mleko, so i biber dok se dobro ne sjedine. Zatim dodajte fil po želji, kao što je slanina, seckani spanać, pržene pečurke, šunka narezana na kockice ili rendani sir.
Sipajte smesu u kore za pecivo ili kalup za mafine i pecite u rerni dok kiševi ne postanu zlatne boje. Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi, ukrašeno svežim začinskim biljem ili rendanim sirom.
#3 Goveđi ražnjići – zdrav, ukusan i praktičan obrok
Goveđi ražnjići su savršeno glavno jelo za korporativnu zabavu, posebno ako ste domaćin roštilja ili događaja na otvorenom.
Lako ih je pripremiti i ispeći, a mogu se poslužiti topli ili hladni, što ih čini raznovrsnom opcijom koja prija svima i sjajna je za korporativne proslave.
Da biste napravili goveđe ražnjiće, počnite tako što ćete govedinu marinirati u omiljenoj marinadi najmanje sat vremena ili preko noći ako je moguće. Možete koristiti soja sos, med, beli luk, đumbir, maslinovo ulje ili bilo koje druge arome koje volite.
Zatim isecite govedinu na komade veličine zalogaja i navucite ih na ražnjiće, naizmenično sa paprikom, lukom ili bilo kojim drugim povrćem koje volite. Pecite ražnjiće na srednje jakoj vatri, povremeno okrećući, dok se govedina ne skuva po vašem ukusu, a povrće ne bude mekano i ravnomerno ispečeno.
Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi, začinjeno seckanim začinskim biljem, kao što su peršun i celer, i sokom od limete za svež i pikantan dodir.
#4 Caprese salata – lagan i svež obrok idealan za svaku zabavu
Caprese salata je klasično italijansko jelo koje je jednostavno, osvežavajuće i savršeno za korporativnu zabavu.
Lako se pravi, izgleda elegantno i može se napraviti unapred, što ga čini opcijom bez stresa za zauzetog domaćina.
Da biste napravili Caprese salatu, počnite sa zrelim i sočnim paradajzom. Isecite ih na debele krugove i poređajte na veliki tanjir. Zatim dodajte kriške svežeg sira mocarela i pospite listovima svežeg bosiljka. Prelijte balzamiko sirćetom i maslinovim uljem, začinite solju i biberom po ukusu. Dodajte malo isečenog avokada ili škampe na žaru. Poslužite na sobnoj temperaturi, ukrašeno sa više listova bosiljka.
#5 Sushi rolnice – prefinjeni obrok kao stvoren za korporativne proslave
Suši rolnice su popularno jelo koje se može poslužiti kao predjelo ili glavno jelo na korporativnoj zabavi.
Lako se prave, zdrave su i ukusne, što ih čini sjajnom opcijom za publiku za svaku priliku. Postoji bezbroj vrsta sušija i mogu se pripremiti u veganskoj varijanti, za one koji ne jedu ribu.
Da biste napravili suši rolnice, počnite sa pripremom suši pirinča. Obratite pažnju na to kako se kuva pirinač za suši jer je on ključan za kasniju čvrstinu rolnice i mora biti odgovarajuće teksture i začinjen na tradicionalan način: pirinčanim sirćetom, šećerom i solju kako bi zadržao ostale sastojke rolnice na mestu.
Prepolovite list nori alge i položite ga na bambusovu podlogu za suši. Nanesite tanak sloj suši pirinča preko norija, ostavljajući ivicu od oko 1 inč na gornjoj ivici. Dodajte punjenja po izboru u liniji preko sredine pirinča. To može biti meso rakova, losos, avokado, krastavac ili škampi.
Čvrsto zarolajte suši, koristeći bambusovu prostirku da ga oblikujte u cilindar. Isecite suši na komade veličine zalogaja, koristeći oštar nož umočen u vodu da sprečite lepljenje. Poslužite sa soja sosom, vasabijem i kiselim đumbirom za tradicionalni japanski ukus.
Korporativna zabava je prilika da proslavite uspeh svog tima i izgradite odnose sa kolegama, a odabir pravog posluženja može igrati bitnu ulogu u tome! Ovih pet recepata će sigurno impresionirati vaše goste i ostaviti ih zadovoljnim i sitim!