Pogled na kalemegdansku terasu na kojoj se nalazi spomenik pobednika

Kako organizovati vreme u Beogradu za inostrane partnere

Vaši poslovni partneri iz inostranstva dolaze u Beograd kako bi posetili zakazane sastanke povodom različitih promena, i postizanja novih dogovora, a na vama je da im osim profesionalnog dočeka i uspešne saradnje ponudite dodatni sadržaj. Kako ulepšati poslovnu posetu i na najbolji način predstaviti srpsku prestonicu? 

U tekstu koji sledi vam upravo to otkrivamo! Predlozi koje smo pripremili mogu se izvesti prilično jednostavno a potrebno je samo malo dobre volje i još toliko organizacije kako bi vaša ideja bila realizovana. 

Povedite ih u šoping sa stilom 

Obilazak evropskih i svetskih prestonica obično podrazumeva i odlazak u šoping, kao sastavni deo upoznavanja sa ritmom jednog grada, svakodnevnim urbanim životom, ali i stilom koji grad neguje. 

U Beogradu ovakav doživljaj može biti najpotpuniji u Rajićeva šoping centru koji se nalazi u samom jezgru grada, i njegovim radnjama poput MiaMaya fashion concept store, radnji u kojoj se mogu ponaći najpopularniji svetski brendovi. 

Osim Rajićeva šoping centra, tu je i popularno Ušće, koje se takođe nalazi na izuzerno pristupačnoj gradskoj lokaciji, ali i ostali šoping centri poput Delta City-ja, Stadiona i Big-a. 

Priredite im ručak na reci 

Beograd je smešten na ušću dve reke,  i to je jedno od najvećih bogastava ovog grada. Samim tim, Beograđani dugo neguju tradiciju uživanja na reci, o čemu može da posvedoči i podatak da je veliki broj kafića i restorana koncetrisano upravo kraj reke ili na njoj. 

Zato je odlična ideja da svojim poslovnim partnerima priredite jedan predivan ručak sa pogledom na Savu ili Dunav. Možete odabrati i restoran sa pogledom na reku ali i splav, ukoliko želite u potpunosti želite da se prepustite čarima rečnog korita. 

Za sjajne riblje restorane možete posetiti Zemunski kej i restorane na Dunavu, ali i udobno smeštene resotrane na Savi. Za divan pogled na reku možete odabrati i popularnu lokaciju gde se nalazi veliki broj ugostiteljskih objekata – Beton halu. 

Restorani sa pogledom na reku mogu biti sjajno rešenje i za organizaciju korporativnih proslava, onda kada odlučite da proslavite velike uspehe u firmi. 

Krstarenje Savom i Dunavom kao poseban doživljaj 

Pogled na Brankov most u beogradu sa reke

Još jedan način da uživate u beogradskim rekama je i da odete na krstarenje Savom i Dunavom. Ove ture se organizuju veoma često, a mnogi ljudi koji žive u prestonici nikada se nisu opredelili za ovaj doživalj. 

Zato krstarenje rekom uz ručak, ili piće osveženja možete pružiti doživljaj Beograda iz potpuno nove perspektive, i predstaviti ga u posebnom svetu vašim gostima. 

Polazna tačka za brodove koji krstare Savom i Dunavom je pristanište Beograda, a o polascima se možete raspitati putem intereneta ili na licu mesta. 

Organizujte večeru na Skadarliji 

Skadarlija je poseban prestonički kutak u kome se čuva duh starog Beograda, boema i gradskih priča. Osim što je poetična i autentična, Skadralija uvek buja od života, ima sjajne tradicionalne restorane u kojima podrazumeva mnogo više od hrane. 

Uveče može biti posebno zanimljivo jer se na svakom koraku čuju tamburaši, skupljaju se i mladi i stariji, i Skadarlija se pretvara u jedan veseli kutak u kome se nešto konstatno dešava, a takav je i Beograd – dinamičan i prepun diverziteta.

Šetnja kroz gradsko jezgro i obilazak Kalemegdana 

Prilikom posete Beograda, nijedan turista ne sme propustiti oblazak uskog centra grada, kao i Kalemegdana. Za vaše poslovne parnere možete organizovati privatnu šetnju, možete ih sami sprovesti, a postoji opcija i da se priključite nekoj od pešačkih tura koje se redovno organizuju u prestonici, a polazne tačke su im u centru grada. 

U Beogradu se organizuje i tura koja vas vodi kroz podzemne prolaze ispod tvrđave, i može biti izuzetno interesantna. Vratiće vas vekovima unazad u vreme Osmanskog carstva,  i ispričati priče o odbrani beograske tvrđave. 

Jednodevni izlet na Avali i obilazak tornja

Prirodni kutak sa nešto većom nadmorskom visinom je planina Avala nadomak Beograda na koju su svi stanovnici presonice izuzetno ponosini, i koju često posećuju kako bi na kratko pobegli od gradske vreve, a i kako bi se popeli na Avalski toranj sa koga se pruža jedan od najlepših pogleda na ceo Beograd. 

Ono što je velika prednost ove planine je činjenica da je izuzetno blizu, pa je zbog toga pogodna za organizaciju dnevnog izleta. Možete se opredeliti za roštiljanje, ali i posetu nekom od restorana koji se nalaze u podnožju ove planine, ali i na samoj planini. 

Ovde se spisak aktivnosti u Beogradu nikako ne završava, naprotiv, otvara se prostor za nove ideje, i za jedinstveno otkrivanje grada u kojima možete uživati kako vi kao domaćini, tako i vaši inostrani partneri koji po prvi put otkrivaju čari srpske prestonice.

decor