Pas na izložbi

Kako organizovati izložbu kućnih ljubimaca?

Izložbe kućnih ljubimaca su verovatno najprestižniji događaji u svetu ljubitelja i vlasnika pasa. Izložbe su, za one koji su voljni da prikažu svog psa, odličan način i da ispromovišu svog psa, njegovo leglo i tako povise cenu štenaca. Za one koji ne izlažu pse, izložbe pasa su odličan način da ostanu “u toku”, da se informišu, ali i steknu nova prijateljstva i kontakte među “kučkarima”.

Zajednica vlasnika i ljubitelja kućnih ljubimaca, naročito kada je uska, orjentisana na jednu rasu, vrlo je dobra za pravljenje sjajnih kontakta. Opšte je poznato da su vlasnici pasa vrlo složni, međusobno solidarni i zaista snažno povezani. 

Ukoliko želite da spremite svog ljubimca za izložbu, nutritivno bogata ishrana za vašu macu ili psa, uz odgovarajuću negu i brigu, može da bude sasvim dovoljna da od svog ljubimca napravite reprezentativni, izložbeni primerak! 

Ako upravo istražujete načine da i sami pokrenete neki događaj za pse i njihove vlasnike, ili organizujete izložbu kućnih ljubimaca, u nastavku teksta dajemo vam korisne savete uz koje ćete to učiniti kao profesionalac! 

#1 Pronađite idealno mesto za izložbu

Počnite od pronalaska mesta na kome ćete organizovati izložbu za kućne ljubimce. Uverite se da vam je dozvoljeno da ovde održite događaj sa kućnim ljubimcima. Takođe, pogledajte vremensku prognozu i iskoristite je kao jedan od kriterijuma za odabir savršenog mesta – da li je potrebno da rezervišete otvoren ili zatvoren prostor?

Pobrinite se da kada pronađete idealno mesto rezervišite sa dovoljno vremena da organizujete sve ostalo.

Vodite računa o tome da će vam najverovatnije biti potrebni dobar parking prostor za gledaoce i takmičare. Pristup toaletu je takođe obavezan. Pošto će prisustvovati dosta ljubimaca, zamislite kako će se oni osećati u ovom prostoru dok ga razgledate. Da li ima dovoljno mesta da svaki od ljubimaca ima svoju malu “teritoriju” tokom izložbe? Da li je u prostoru dobra vazdušna ventilacija? Ima li mesta za činije sa vodom i hranom za ljubimce? 

Tek kada uzmete u obzir svaki od ovih kriterijuma, donesite i konačnu odluku o odabiru lokacije za održavanje izložbe. 

#2 Vreme je za reklamiranje događaja 

Kada odaberete prostor, utvrdite vreme i pobrinite se o detaljima poput satnice, hrane i pića, koji su neizostavan deo svakog događaja, ostaje da obavestite zainteresovane izlagače, kao i potencijalnu publiku o svemu što ćete im prirediti!

Kako reklamirati ovako specifičan događaj?

Pa, na poseban način, orjentišući se na vrlo usku nišu kao ciljnu grupu.

Ako su vaš izbor za reklamiranje digitalni kanali komunikacije, reklamu na Facebook-u postavite tako da se prikazuje samo korisnicima FB i Instagram mreže koji imaju ljubimce, koji žive u gradu održavanja izložbe ili u blizini i slično.

Međutim, čak i bez plaćenih oglasa možete da napravite odličnu promociju događaja na mrežama. 

Facebook grupe koje okupljaju ljubitelje iste rase ljubimaca, ili kučkare iz određenog grada, ili ljubitelje i vlasnike mačaka su savršene za promociju vašeg događaja! U njima su strastveni ljubitelji ljubimaca, koji su zainteresovani za temu, a verovatno su i sami vlasnici, možda potencijalni izlagaći.

Pa, istražite ove grupe, pridružite im se i pozovite njihove članove da vam ulepšaju događaj svojim prisustvom!

Mačka gleda preko ramena

#3 Ne zaboravite na važnost higijene i zdravlja

Higijena je važna stavka za organizaciju svakog event-a, a naročito kada je pitanju događaj koji podrazumeva prisustvo više kućnih ljubimaca na jednom mestu. Razmislite o tome gde će ljubimci moći da vrše nuždu, gde će moći da dobiju hranu i vodu, a da se od iste ne napravi nered i ne bude razbacana po celom prostoru. 

Takođe, bilo bi dobro da veterinar bude prisutan sve vreme održavanja izložbe, nikad se ne zna kada kućnom ljubimcu može da zatreba medicinska pomoć, pa je bolje da ne rizikujete nego prevenirate problem angažovanjem veterinara. 

#4 Na dan održavanja događaja vodite računa o ovim stvarima

Držite različite vrste životinja odvojene i imajte razmaknuto vreme za njihov ulazak. Osigurajte da vlasnici ostanu sa svojim ljubimcima sve vreme, držeći ih pod kontrolom i (gde je primenljivo) u njihovim kavezima. Svaki ‘nered’ koji kućni ljubimci prave vlasnici moraju očistiti, to postavite kao pravilo. 

Dodelite nagrade pobednicima u različitim kategorijama – to mogu biti vaučeri za prodavnicu kućnih ljubimaca ili druge nagrade u vezi sa kućnim ljubimcima.

#5 Organizacija se ne završava sa završetkom izložbe

Ostavite mesto tačno onakvo kakvo vas je zateklo – čisto i uredno! 

Zatražite povratne informacije od učesnika u kojima će vam reći kako im je bilo na izložbi, da li je organizacija bila dobra i da li bi ponovo posetili vaš događaj. Možete ih zamoliti i da ostave kontakt, pa ćete moći da ih zovete i na sledeće izložbe. 

Ovo će vam pomoći da konsolidujete povratne informacije dok su ideje još sveže, što će omogućiti razmatranje predloženih promena prilikom planiranja budućih izložbi kućnih ljubimaca. Prikažite fotografije sa događaja na oglasnoj tabli i društvenim mrežama i tako se pobrinite da obezbedite sjajnu publiku i za naredni događaj!

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan za organizaciju izložbe ljubimaca i da ćete uspeti da priredite događaj baš onako kako ste želeli. Ukoliko ćete radije organizaciju prepustiti profesionalcima – Evento tim vam je na raspolaganju. 

Srećno!

decor