Kolege koje pričaju na korporativnoj proslavi

Evo koje sve datume većina kompanija obeležava u vidu korporativnih proslava

Korporativne proslave su jedne od najlepših događaja u okviru svake firme širom sveta. Svake godine, razne korporacije i kompanije organizuju proslave iz različitih povoda, obeležavajući ih na najlepši mogući način.

Bilo da se radi o nekom jubileju, danu firme, Novoj Godini, poslovnom uspehu, ili nečem drugom, korporacije uvek mogu da pronađu razlog za slavlje.

Evo koji su to sve povodi i datumi kada se većina firmi odlučuje da pripremi gala žurku za svoje zaposlene.

#1 Nova Godina – najlepši i najčešći povod mnogih firmi

Korporativne proslave za Novu Godinu su poznate kao jedne od najlepših i najluđih žurki koje se organizuju tokom godine. Ako želite da proslavite novu godinu na nezaboravan način sa svojim kolegama, nikako ne propuštajte ovakav događaj, jer je to nešto što se dugo prepričava u firmama.

Fenomenalan bend, odličan prostor, praznična atmosfera i dobro raspoloženje zaposlenih su samo neki od razloga zašto je Nova Godina jedan od najpopularnijih povoda za organizaciju vrhunske proslave.

Nova Godina je puna simbolike jer je to noć kada se ispraća stara i dočekuje Nova Godina, što mnogim ljudima predstavlja period i povod za nove poslovne pobede i poduhvate koje će doneti još bolje rezultate i nove prilike za rast i napredak, zbog čega se mnogi posebno raduju.

#2 Proslava dana firme – poseban događaj za sve

Poseban događaj za sve zaposlene predstavlja proslava dana firme. Tradicionalno, svake godine određenog datuma firme i korporacije slave svoj specijalan dan i to je uglavnom datum kada je firma krenula sa radom. 

Drugim rečima, proslava dana firme je zapravo rođendan firme koji je posebno drag svim direktorima i šefovima zbog još jedne uspešne godine koju su imali iza sebe. Taj datum je planiran za gala proslavu kada će pozvati sve zaposlene da uživaju u odličnoj, rođendanskoj atmosferi, predivnoj muzici, sjajnom keteringu, i slično.

Vinske čaše na stolu u svečanoj sali

#3 Proslava poslovnih uspeha – datum za pamćenje

Bilo da je reč o poslovnom uspehu cele firme, određene grupe zaposlenih ili isključivo jednog čoveka, ukoliko je takav uspeh ogroman i značajan za firmu, to je idealan povod za organizaciju proslave koja će svima biti posebno draga, a mnogi će se osetiti ponosnim što su deo jedne uspešne firme koja ostvaruje velike uspehe.

Datum za realizaciju proslave poslovnog uspeha obično nije od velikog značaja, jer su ovakve proslave u skladu sa uspesima koji su često nepredvidivi. Obično se proslave organizuju neposredno nakon ostvarivanja poslovnog uspeha, u dogovoru sa direktorima firme. 

#4 Proslava jubileja firme – obeležavanje jednog perioda

Velike jubilarne proslave firme su nešto što se posebno slavi i dugo pamti jer se radi o obeležavanju ključnih razdoblja od osnivanja firme kao što su u pitanju decenije. Ovakvi jubileji su gotovo uvek glamurozne žurke poput onih za Novu Godinu jer se proslavlja jedan veliki, značajan period jedne firme ili korporacije.

Često se na ovakvim proslavama organizuju i uručivanja zahvalnica svim kolegama koji su jubilarci, odnosno posebne nagrade najboljim zaposlenima koji su se, svojim radom, trudom i postignutim rezultatima posebno istakli u firmi.

Jubilarne žurke su među najveselijim korporativnim proslavama, a datum održavanja je najčešće za rođendan firme, ali isključivo u jubilarnim godinama.

#5 Proslava humanitarnog karaktera – jedinstveni događaj

Kako postoji pregršt datuma koje jedna firma može da uvrsti za organizaciju raznih proslava, postoji još jedan povod koji je humanitarnog karaktera, kad svi zaposleni učestvuju u prikupljanju novca za određene fondacije. Ponekad se zovu sponzori i ostale firme da učestvuju u prikupljanju pomoći za ugrožene.

Datumi za proslave humanitarnog karaktera su obično proizvoljni, odnosno oni koje jedna korporacija sama odredi unapred. Mogu da se održavaju bilo kad, shodno tome kako se jedna firma organizuje, ali se izbegavaju letnji periodi kada je većina zaposlenih na godišnjem odmoru. 

Datumi korporativnih proslava su individualni u svakoj firmi

Osim proslave Nove Godine koje firme uglavnom obeležavaju nekoliko dana uoči same Nove Godine (a i ti datumi znaju da variraju), ostale korporativne proslave se organizuju raznih datuma koji su individualni u svakoj firmi.

Prema rečima mnogih zaposlenih, što više datuma i povoda za organizaciju korporativnih proslava, to je bolje za sve da se, na kratko, opuste u odličnoj atmosferi zajedno sa svojim kolegama.

Korporativne proslave su se pokazale i kao odlični tim-bildinzi koji jačaju odnose u firmi i često služe kao savršena mesta za bliže upoznavanje sa novim kolegama i onima iz različitih sektora.

decor