upaljene svećice na rođendanskoj torti

7 situacija koje su dobar povod za korporativnu proslavu

Biti deo jedne kompanije često iziskuje dosta napora i stresa tokom radnog dana, pa se povodima za slavlje svi vrlo raduju, i obično se sa nestrpljenjem iščekuju. Zato su korporativne proslave uvek dobrodošle. Njihov značaj ne ogleda se samo u dobroj zabavi zaposlenih. 

Korporativne proslave su odličan način da se među kolegama stvore što kvalitetniji odnosi, da se zbliže, kao i da se bolje osećaju kao deo kolektiva u kome rade. Upravo zato ih treba organizovati kada god ima povoda za to, a evo naših pet predloga za to šta biste mogli obeležiti korporativnom proslavom. 

#1 Promena kancelarijskog prostora 

Ako ste dugo bili u određenom kancelarijskom prostoru i došlo je vreme da ga promenite, kontaktirali ste agenciju koja vrši selidbe firmi brzo i diskretno, i konačno ste se smestili u novi prostor koji ste priželjkivali, vreme je da ovaj događaj proslavite.

Možete organizovati korporativnu proslavu upravo u vašem novom radnom prostoru, u kojoj će uživati svi zaspoleni i kojom ćete najaviti uspešan i kvalitetan rad u novom prostoru. Ovo može biti odličan način da se zaposleni upoznaju sa novim radnim okruženjem.

#2 Proslava rođendana kompanije 

Svaki rođendan treba obeležiti, pa tako i rođendan  kompanije, odnosno datum njenog osnivanja. Ovo je jedan od najvažnijih povoda za slavlje i svake godine treba da bude obeležen na adekvatan način.

Za ovakvu proslavu možete iznajmiti svečanu salu, organizovati tematsku žurku, ili zabavu koja će biti inspirisana vrednostima koje gajite u svojoj kompaniji. Takođe, možete organizovati i niz događaja tokom rođendanske nedelje u kojima će učestvovati svi zaposleni, i na taj način produbiti kvalitetnu saradnju sa ljudima koji čine vašu firmu.

#3 Novogodišnja proslava

Ispraćanje jedne godine, i doček nove simboličan je po mnogo čemu, a u jednoj firmi to znači finiširanje još jedne uspešne radne godine. Zato je ovaj povod veoma značajno obeležiti, pa pred kraj same godine treba organizovati novogodišnju proslavu

Naravno, ovu proslavu nećete organizovati 31. decembra, s obzirom da je datum dočeka rezervisan za porodicu i prijatelje, ali bi bilo odlično da se žurka odigra u poslednjoj radnoj nedelji te godine. Bilo da iznamljujete prostor za proslavu, ili ćete se pozabaviti organizacijom žurke u kancelariji, gde ćete dodati i dekoraciju, potrudite se da ovaj trenutak obeležite što svečanije. 

#4 Veliki poslovni uspesi 

Potpisali ste značajan ugovor sa novim partnerom, ili ste konačno završili projekat na kome se dugo radilo? Ostvarili ste neki drugi veliki poslovni uspeh koji se isplatio i čija će se vrednost osetiti u firmi? Ovo može biti još jedan sjajan povod za slavlje. Uspehe treba slaviti, baš kao i one koji su do tog uspeha doveli.

Napravite proslavu na kojoj će biti reči o tome kako zaposleni doprinose uspehu kompanije, kako timovi rade sjajan posao i slično. Ovakve proslave mogu biti izuzetno značajne za građenje kvalitetnog temelja dugoročne saradnje, i za sticanje međusobnog poverenja između zaposlenih i kompanije koja prepoznaje i vrednuje njihov trudi i zalaganje. 

Čaše šamšanjca na stolu

#5 Žurka dobrodošlice za nove zaposlene 

Ako ste menjali sturkturu u kompaniji, i dobili veliki priliv novih zaposlenih, ako ste oformili nove timove gde se kolege međusobno još uvek ne poznaju možete organizovati žurku dobrodošlice. Ovo je jedan od najzabavnijih načina da se dočekaju novi ljudi u kompaniji, i da se ujedno organizuje team bonding.

Ovakva proslava ne mora da bude spektakularna, niti morate dugo unapred da je planirate. Možete je organizovati u kancelarijskim prostorijama, a od dekoracije se možete pobrinuti za balone i natpis dobrodošlice. Obezbedite piće i keterining, laganu muziku u pozadini i prepustite se sjajnoj atmosferi na poslu u kojoj nove kolege stiču poverenje u svoje novo radno okruženje. 

#6 Praznične proslave tokom godine 

U vašoj firmi određeni praznici mogu biti veoma značajni, i to tako što ćete svake godine za određeni praznik koji većina vaših zaposlenih rado obeležava organizovati zabavu. Ovakva zabava može da bude sjajan pokazatelj toga koliko kompanija ceni svoje zaposlene, i na koji način doprinosi tome da se dobro osećaju na poslu.

#7 Organizovanje proslave u humanitarne svrhe

Prikupljanje sredstava je sjajna humanitarna akcija koja se može ostvariti kroz organizaciju proslave, ili korporativne večere. Ovo je odličan način da jedna kompanija izvriši značajan uticaj, a da uz to radi na sopstvenom imidžu i bude prepoznata kao radno mesto koje vodi računa o ugroženima. 

Verujemo da ste neki od ovih povoda već obeležili proslavom, ali da ste za neke tek sada dobili ideju. Nadamo se da ćete se setiti ovih saveta kada se određeni važan datum približi, i da ćete ga proslaviti na pravi način. 

decor