Savršena mesta za organizaciju događaja na Balkanu

Ono čega smo svedoci poslednjih godina jeste ubrzani razvoj i velika popularizacija država na Balkanu. Ne možemo reći da nas je nenadano zatekao bojitak na planu turističkih poseta i boravaka u zemljama ovog područja  jer se godinama radilo na popravljanju integriteta i ugleda naših država koje nisu imale jednostavnu istoriju i sredstva za podizanje standarda kao neke od Evropskih.

Povećani priliv turtista se ogleda pre svega u dolasku na eskurzije, turističke ture, letovanja, ali se ovaj kolncept može primeniti i na organizovanje posebnih događaja, kao što su kongresi, konferencije i seminari. Neke od zemalja na Balkanu izdvojile su se naročito privlačnim ponudama, mestima za organizovanje različitih tipova događaja i konceptom animiranja svojih posetilaca.

Srbija – prigodan prostor i povoljni zakupi

Srbija se na mapi pogodnih destinacija za kongredni turizam pojavila tek nedavno, kada su se aktuelni svetski trendovi počeli primenjivati u organizaciji različitih vrsta proslava, a pre svega upriličavanja poslovnih susreta u kojima su dominirali objekti poput Kombank dvorane, Belexpocentar hale, Madlenijanuma ali i neki poznati restorani u prestonici i Novom Sadu.

Takođe, u Srbiji je moguće svoju proslavu organizovati i u prostorijama nekog fakulteta ili galerije, samo je potrebno da iznajmljivač bude lice koje pripada nekoj od obrazovnih insitucija, samim tim je dozvolu dekanata mnogo lakše dobiti.

Luxurious dinner hall with large crystal chandeliers hanging from the ceiling

Crna Gora – luksuzna Marina za najzahtevnije

Ima li šta lepše od angažovanja poslovnog ili proslavnog centra na moru, gde sve svoje brige, nedoumice ili potencijalna nezadovoljsva možete kontemplirati uz zvuk i miris mora? Reko bi se da nema, jer je Crna Gora jedna od najpopulanrijih kongresnih destinacija na ovim prostorima, koja je poslednjih nekoliko godina značajno podigla svoj ugled.

Veliku pomoć u mapirnaju svog puta kao sveske kongresne destinacije i države pogodne za organizovanje različitih mahifestacija dobila je otvaranjem i izgradnjom najluksuznijeg kompleksa za stanovanje i život sa ove strane Mediterana – Luke Porto Montenegro.

Ne samo da Porto svim svojim gostima koji imaju na umu organizovanje seminara, sastanaka, radionica, simpozijuma ili kongresa nudi kompletnu organizacionu i tehničnku podršku, već je u njihovom vlasništvu i najveća Marina za jahte u Crnoj Gori, i jedina na Mediteranu koja na svoje dokove može da usidri superjahte.

Osim luksuznog iskustva u Portu koji je zbog svoje ekskluzivosti dostupan samo najuspešnijim članovima naših zajednica i svetskim džet set licima, kao mesto koje zadovoljava sve kriterijume i ukuse u organizovanju posebnih događaja izdvojio se i Hotel Mediteran u Bečićima.

Hrvatska – poslovni centar Balkana

Hrvatska je verovatno zemlja sa najvećim stažom u organizovanju poslovnih susreta koja je poznata po centrima koji osim moderih i prostranih prostorija, nudi i komplentu, savremenu tehničku podršku i pouzdano osoblje.

Njihovi klijenti najčešće pripadaju auto industriji, zatim farmaceutskoj industriji, medicinskom sektoru, IT-ju i telekomunikacijama, kao i kozmetičkoj industriji. Banket je jedan od obaveznih stepena u upriličavanju optimalnog doživljaja svojih poslovnih gostiju, ali i drugih ljubitelja elegantnih proslava na Medteranu. 

Među njapopularnijima svakako su se izdbojila mesta kao što su Amadria Park u Šibeniku, kongresni centar Forum u Zagrebu ali i luksuzni centri u Dubrovniku, Splitu i Opatiji.

Makedonija – pristušačna i gostoprimljiva zemlja

Povećano interesovanje za organizovanje kongresa, seminara ili konferencija dovelo je do rasta kongresnog potencijala i Makedonije. S obzirom na to da se Makedonija nalazi u Evropi – Skoplje i Ohrid izdvojili su se kao dva najatraktivnija grada za pronalazak mesta gde bi bilo iealno organizovati svoju proslavu.

Gradovi su lako dostupni, usluge organizovanja događaja u hotelima i restoranima koštaju minimalno u odnosu na pomenute destinacije, ali bogato kulturno nasleđe, moderna arhitektura, višenamenski objekti i gostoprimljivi domaćini čine Makedoniju još primamljivijom.

Grad Skoplje i Ohridsko jezero predstavljaju idealan izbor za organizovanje seminara, kongresa, konferencija i ostalih događaja u Makedoniji.

Region Balkana predstavlja posebnu teritorijalnu jedinicu koja još uvek ima velike potencijale i šanse za dalji napredak. O dosadašnjim iskustvima i uspešnosti govore brojne evropske nagrade koje su kupile naša i druge komšijske zemlje, kao najbolji dokaz dinamičnog razvoja svoje kongresne maršrute.

decor