Prijatelji na kućnoj žurki

Kako organizovati proslavu useljenja?

Preseljnje je jedan od najvećih koraka u životu svakog pojedinca, naročito kada kupite sopstveni stan, koji će dugi niz godina biti dom za vas i vašu porodicu.

Ponuda nekretnina u Beogradu i Srbiji je sve veća, tako da sada zaista možete birati. Savetujemo da detaljno istražite tržište, uporedite cene, odaberete lokaciju i način finansiranja, kako bi sve proteklo u najboljem mogućem redu. 

Ukoliko ste u procesu odabira, potrebno je da znate da kvart Voždove kapije zadovoljava najviše standarde gradnje, a predstavlja kondominijum koji donosi mnogobrojne prednosti savremenog načina stanovanja.

Kada se konačno preselite, još ako je u pitanju stan na ekskluzivnoj lokaciji kao to je ova, od vas će se očekivati da napravite proslavu useljenja za prijatelje i rodbinu. 

U nastavku teksta smo opisali šta je sve potrebno za organizaciju ovakve proslave i na šta nikako ne smete zaboraviti.

Prilagodite zabavu veličini vašeg novog stana

Najveće poteškoće prilikom organizacije proslava u sopstvenom domu dolaze zahvaljujući veličini prostora koja ponekad nije proporcionalna broju zvanica. 

  • Gde smestiti sve ljude?

Tradicionalno je da se proslave za useljenje obavljaju u novom domu. Ukoliko ste se baš namerili da pozovete ogroman broj zvanica za koje ne bi bilo mesta u stanu, proslavu možete pomeriti na neku drugu lokaciju poput restorana.

Za vas organizaciju može obaviti i profesionalna agencija za organizaciju proslava.

Pa ipak, mnogi žele da potpuno samostalno obave organizaciju ove žurke, ali je tada potrebno prilagoditi broj zvanica skladno veličini prostora. Ograničite spisak na najbliže prijatelje i rodbinu, dok ostatak ljudi možete pozivati naknadno u narednih nekoliko nedelja.

Evo još nekoliko saveta kako da prilagodite stan za kućnu žurku:

  • sklonite sve lomljive stvari;
  • obavite razmeštaj nameštaja – više prostora za kretanje i igranje;
  • oplemenite prostor balonima, cvećem i drugom vrstom dekoracije.

Odličan izbor hrane i pića za svačiji ukus

Proslava useljenja je jedinstvena žurka kada ćete po prvi put moći da ugostite najbitnije ljude u vašem životu i lepo se zabavite.

Zato se potrudite da omogućite posluženje vrhunskog kvaliteta i piće za svačiji ukus.

Kada je u pitanju izbor hrane, za poslave se kao najbolja opcija nameće ketering zbog praktičnog načina posluživanja i ukusnih mini specijaliteta koji se jednu sa nogu.

Na ovaj način ćete dodatno uštedeti novac, dok će svi gosti biti zadovoljni izborom hrane zbog raznovrsnosti iste. Ketering možete rasporediti u formi švedskih stolova koji će se nalaziti po celom stanu, tako da će vaše zvanice na svakom koraku imati prilike za savršen zalogaj.

Što se tiče pića, ovde će posao biti nešto zahtevniji, ali svakako savetujemo da pitate goste šta će piti. Možda i najbolja opcija jeste formirati grupu na mrežama Whatsup ili Viber, te napraviti anketu po pitanju izbora pića.

Muzika za celodnevnu zabavu

Ozvučenje unutar vašeg doma sigurno neće biti kao da proslavu organizujete u kafani, restoranu ili klubu. Ne samo da verovatno nećete imati dovoljno snažne zvučnike, već ne bi bilo u redu prema komšijama da žurka bude preglasna. 

Nabavite kvavlitetne zvučnike, ali nemojte preterivati sa glasnoćom, jer se svakako možete dobro provesti.

Prijatelji će sigurno uživati u umerenom tonalitetu, uz hranu, piće i razgovor bez nepotrebno glasne muzike. Ono što je mnogo bitnije jeste sam izbor pesama.

Najbolje bi bilo zadužiti jednu blisku osobu da pušta kvalitetne numere skladno atmosferi i raspoloženju gostiju. Odaberite nekog ko je pouzdan i neće skretati muzički pravac skladno tome šta preferira da sluša u slobodno vreme.

Potrebno je da da muzika bude usklašena sa muzikom većine!

Veče započnite sa opuštenom deep house muzikom, te se kasnije možete prebaciti na hitove 90-ih koji služe razmrdavanju gostiju. Ukoliko je to društvo sa kojim ste odrastali, sigurno je da imate zajedničke pesme, na koje niko ne ostane ravnodušan.

Tematsko veče ili opušteno druženje?

Verujemo da ste na internetu nailazili na puno sadržaja koji preporučuju da od kućne žurke napravite tematsko veče.

To podrazumeva maskenbal, dress code ili neku drugu vrstu obaveze za goste. Kada je u pitanju proslava usljenja, naš je savet da ipak ne obavezujete goste za ovako nečim.

Sam povod žurke je dovoljno bitan, tako da će biti dovoljno tema za razgovor sa raspoloženjem na vrhunskom nivou. Ukoliko se desi da žurka ide u pogrešnom smeru i atmosfera opada, uvek imajte keca u rukavu.

Neka to bude zanimljiva društvena igra ili tome slično. Dobro razmislite, jer ipak vi najbolje poznajete svoje prijatelje.

Ono što će sigurno oduševiti sve vaše zvanice jeste mali znak dobrodošlice u vidu poklona. To može biti neka zajednička uspomena, fotografija, crtež, igračka ili bilo šta drugo.

Zarad veće praktičnosti, nabavite plastične čaše i tanjire u kojima će se služiti piće i hrana. nakon toga ćete imati manje posla za sređivanje i neće biti slomljenog posuđa.

Pre nego što se upustite u organizaciju proslave, obavezno se posavetujte sa nekime ko to često radi, napravite spisak stvari i rešavajte jedno po jedno. Ne dozvolite da zbog loše organizacije nešto fali i potrudite se da sve bude savršeno!

decor