devojka sa prskalicom

Kako organizovati proslavu Nove godine koju će svi pamtiti?

Doček Nove godine je najuzbudljiviji praznik u toku godine. To je onaj trenutak kada sebi i svetu obećavamo da ćemo biti bolji, vredniji i uspešniji. Baš zbog toga svi želimo da doček organizujemo sa najbližima kako bi u Novu godinu ušli puni ljubavi i dobre energije.

ukrsa nova godina

Ako ste ove godine odlučili da čuveni doček nove bolje godine bude kod vas u kući, mi ćemo vam dati nekoliko saveta kako da organizujete doček za pamćenje.

Ukoliko uz sav trud ne uspete da organizujete doček kakav ste želeli, na sajtu http://www.newyearinserbia.com/ možete naći brojne restorane, kafane za doček Nove godine, klubove ili kafiće koji će vašu Novu godinu učiniti posebnom i vesleom, a kućnu žurku možete da pokušate i naredne godine.

Za one hrabrije, koji su se, ipak, odlučili za savršenu kućnu žurku, u nastavku teksta pročitajte savete kako da proizvedete najveću količinu novogdišnje euforije u vašem domu.

#1 Dekoracija prostora za proslave

Važno je da izaberete prostoriju u vašoj kući koja ima dovoljno prostora da primi sve goste, i koja je dostupna iz svih delova kuće.

Kad izaberete prostoriju, vreme je da započnete novogodišnju dekoraciju. Dekoracija je jedan od najvažnijih aspekata vaše proslave, jer ona unosi praznični duh u prostoriju i među gostima.

Okitite jelku

Iako vam ovo deluje kao nešto što mislite da bi svako uradio, mladi sve ređe se odlučuju da kite jelku, već se fokusiraju na obezbeđivanje pića i hrane.

Ukoliko imate dovoljno prostora okitite veliku jelku, sa velikim lampicama. Kada je u pitanju Nova godina možete slobodno da se vodite parolom više je bolje, jer je to trenutak u godini kada se namerno preteruje, kako bi se oprostili od stare godine.

Ipak, trudite se da vam jelka bude stilizovana, tako da bi bilo preporučljivo da se fokusirate na dve do tri boje.

Lampice su suština Nove godine

jelka lampice u mraku

Svetleće lampice u raznim bojama stavite na što više mesta u kući kako ne biste uopšte morali da palite veliko svetlo. Ovim ćete postići opuštenu, ali i malo romantičnu atmosferu koja je u duhu sa ovim praznikom.

Ukoliko želite da vi i vaši gosti imate nezaboravne fotografije sa Nove godine, uzmite lampice i obavijte se njima, pa zamolite nekoga da vas fotografiše. Ne brinite, neće vas udariti struja.

Detalji su ključ svega

Detalji poput sveća od voska, velikih isečenih belih pahulja, sprejeva u boji su veoma bitni za novogodišnju kućnu žurku.

Kuću detaljima možete ukrasiti i ranije, ali poželjno je i da ostavite detaljno dekorisanje kao zajedničku aktivnost sa vašim prijateljima. Ukrašavanje doma za Novu godinu vole svi da rade, i u tome ne vide nikakav napor. Obradujte svoje prijatelje, i podsetite se detinjstva.

#2 Hrane treba da ima u obilnim količinama

Nova godina je praznik koji obeležava kraj jednog ciklusa koje ljudi vole da obeleže velikim gozbama, prejedanjem i velikim količinama alkohola.

Budite sigurni da hrane ima dovoljno. Kada pomislite da će količina koju ste spremili biti zadovoljavajuća, spremite još malo.

Izaberite hranu koja se lako sprema, i još lakše jede. Možete napraviti mini koktel sendviče, nakon njih kao glavno jelo obavezno neka vrsta mesa, ili nekoliko njih.

Nemojte zaboraviti široku i raznovrsnu ponudu za vaše prijatelje koji ne jedu meso, kako se ne bi osetili zapostavljeno na žurci, a kući otišli gladni.

Nakon glavnog jela, obezbedite još nekoliko vrsta grickalica, kako gosti ne bi ni u jednom trenutku ne bi osetili glad.

Torte i kolači su neizostavni deo, iako su sada svi već verovatno prepunog stomaka, rado će uzeti jedno ili dva parčeta slatkog dezerta.

#3 Unesite novinu u kartu pića

Iako svi najčešće pijemo obična pića na žurkama, poput piva ili vina, predlažemo vam da Novu godinu obeležite koktelima.

Ovo je ipak poseban praznik koji zaslužuje poseban alkohol. Biće potrebno da izdvojite malo više novca, ali Nova godina je samo jednom godišnje, a Staru treba ispratit kako dolikuje.

S obzirom na to da su kokteli u poslednje vreme veoma popularni, vaši gosti će biti oduševljeni.

Ovo može biti i dodatna zanimljiva aktivnost za vaše prijatelje jer će sami birati svoje piće i miksovati kako oni žele.

jelka sveće šišarke

#4 Podignite atmosferu muzikom i zabavite goste

Potrudite se da atmosfera ni u jednom trenutku ne padne. To ćete najbolje učiniti pravim izborom muzike, koja poštuje ukus svih vaših prijatelja, ili bar većine njih.

Kada se obavlja organizacija proslava kod kuće, budite sigurni da pozovete prijatelje koji imaju slične ukuse, kako ne biste morali da pravite žurku sa nekoliko različitih stilova. Ako se žurka stilski rasplini može da dože do raspada žurke i pada raspoloženja.

Dopustite prijateljima da menjaju muziku

Nemojte biti uštogljeni, ne branite gostima da učestvuju u žurci menjajući muziku. Ukoliko promena muzike ne bude odgovarala većini dozvoljeno je da reagujete, ali ukoliko su promene muzike u skladu sa raspoloženjem svih, sve je u redu.

Muzika je bitan deo žurke, ali pretpostavljamo već da ste pozvali prijatelje koje dugo poznajete, i da već unapred znate šta ko voli, pa ne bi trebalo da bude neprijatnih iznenađenja.

#5 Organizujte posebnu aktivnost za odbrojavanje dočeka

devojka sa prskalicom

Sam trenutak dočeka Nove godine treba da bude vrhunac vaše žurke. Često odbrojavanje prođe, a da ga niko i ne primeti, ili se veselje oko odbrojavanja previše usili.

Smislite aktivnost u kojoj će učestvovati svi vaši prijatelji, a koja će doneti istinsko uzbuđenje oko odbrojavanja i dočeka Nove godine.

Jedan od primera ove aktivnosti je paljenje prskalica u tačno istom trenutku, i puštanju određene pesme, koja je vama važna iz posebnog razloga.

Ukoliko je u pitanju žurka sa više gostiju, možete i iskoristiti klasično odbrojavanje od deset sekundi i u tom trenutku otvoriti bocu šampanjca.

Ukoliko organizujete proslavu prema ovim savetima, vaša žurka će defintivno biti žurka za pamćenje. Priredite vašim prijateljim nezaboravno iskustvo i uživajte u Novoj godini.

Srećno planiranje!

 

decor