tim bilding igre u zatvorenom prostoru

Ideje za tim bilding igre u zatvorenom prostoru

U ovom tekstu ćete pronaći savete za održavanje uspešnih i zabavnih tim bilding aktivnosti van uobičajenih lokacija i opcija – a neke od njih možete prirediti i u kancelariji!

Za dobre tim bilding igre u zatvorenom prostoru nije potrebno mnogo toga – raspoložena ekipa s posla, malo vremena i kakav god prostor da zamislite!

Ne morate se upuštati u potragu za savršenim mestom za tim bilding, zakupljivati neki poseban prostor ili opremu. Uz ove ideje, lako ćete organizovati zabavne aktivnosti u lokalnom kafiću, pa čak i vašoj kancelariji.

Kviz veče

U poslednje vreme su u gradskim kafićima veoma popularne organizovane kviz večeri, toliko da se za to vreme traže dodatne stolice da ima mesta za sve goste, a često je i rezervacija obavezna.

Kultni filmovi, popularne serije sa Netflix – a, zanimljive činjenice, istorija – šta god vam padne na pamet, verovatno je već jednom organizovano! Pretražujte Instagram i Fejsbuk naloge popularnih kafića, barova i pivnica, i čekajte objavu sa detaljima o sledećoj kviz večeri.

Možete se okupiti, podeliti u timove i sami organizovati kviz u prostorijama firme, kancelariji, u parku…

Veče društvenih igara

Vreme je da obrišete prašinu koja se već neko vreme taložila na kutijama sa društvenim igrama i donesete ih u firmu – uz rad, morate se malo i zabavljati.

Opcije za igre su razne – nekada su najpopularnije igre sa tablom, karticama, figuricama i kockicama bile:

  • Monopol
  • Riziko
  • Ne ljuti se čoveče
  • Kluedo
  • Pictionary

Društvene igre su odlične zahvaljujući svojoj jednostavnosti, ne treba vam nikakva glomazna oprema, a vrlo brzo se svi užive – neki i previše!

Casual Friday

casual friday

Tim bilding aktivnosti mogu se odigravati i za vreme radnog vremena; učinite ga veselijim i zanimljivijim za sve tako što ćete uvesti nepisano pravilo da je svaki poslednji petak u mesecu drugačiji od drugih!

Ukoliko radite u veoma formalnim uslovima, biće pravo osveženje videti kolege koji su obukli havajke umesto košulja i kravata, a koleginice sa ljubičastim karminima. Idite korak dalje (ako ima zainteresovanih) i odredite tematske dane za kostimiranje ili, jednostavno, dolaženje u najudobnijim trenerkama

Kartanje

Igre sa kartama mogu biti vrlo zanimljiv način da se zbližite sa kolegama dok se zabavljate. Tu su jednostavne, za amatere, tablić, tač i mau mau, a kada se uigrate proverite ko je prirodni talenat za poker!

Svako u kući sigurno ima makar jedan ceo špil karata, pa vam neće trebati ništa sem njega i papira i olovke, da beležite rezultate.

Kako bi poenta i dalje ostala u zabavi i druženju, izbacite klasične uloge i umesto toga odredite drugačije zadatke; na primer – ko završi sa najgorim rezultatom, sklanja sudove naredna dva dana, najboljeg častite ručkom…

FRP – Fantasy Role Playing

Ovaj tip igara popularan je kod mlađih generacija, i u modernom radnom okruženju ćete sigurno pronaći makar jednu osobu koja je čula za FRP.

U pitanju je tip igre koja se može igrati u mnogo nastavaka, po više sati odjednom. Koncipirana je kao kampanja: vodi je narator (Game master) koji osmišljava priču, a vi možete odabrati jednog od likova i upustiti se u pustolovinu.

Ovde možete pronaći više detalja o ovoj zanimljivoj igri i zaigrati je posle posla sa kolegama prvom sledećom prilikom – zanimljivo je da se za nju koristi mnoštvo veoma interesantnih, poliedarskih kockica!

Pantomime

Još jedna od zabavnih aktivnosti za koje vam ne treba nikakva oprema. Pantomime možete igrati u velikom ili malom društvu, a lista ljudi, filmova i serija koje bez reči možete opisivati gotovo je bezgranična.

A kako se igra – sigurno znate: strani film, jedna reč, opsežno mahanje rukama i nerviranje kada niko ne pogađa nešto što je toliko očigledno!

Priredite neku od ovih zabavnih aktivnosti, i formirajte prijatnu i zdravu radnu atmosferu sa kolegama. Kada poželite da organizujete tim bilding događaj većeg obima – kontaktirajte Evento, jer uz pomoć našeg strulnog tima vama ostaje samo da se dobro provedete!

decor